Madımak önünde karanfilli anma

02 Temmuz 2012 13:59  

 

Madımak önünde karanfilli anma

35 aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü Sivas katliamının 19. yıldönümünde, yasağın bu yıl kaldırılması üzerine eski Madımak Oteli’nin önünde anma yapıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle, 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden 35'i aydın ve sanatçı 37 kişi için Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Ürgüp ve beraberindekiler, Valilik önünden yürüyerek Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına geldi.

VALİ KOLAT: BİZİM İÇİN İBRET OLSUN
Olayın kınayan Kolat, “Karanlık güçler, bizi karanlığa sürüklemek için, geleceğimizi karartmak için bu tür provokatif olaylara ülkemizin başka yerlerinde de sebebiyet vermiştir” dedi.

Kolat, şunları söyledi: ''Bu tür acılar inşallah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmayacaktır. Bu acıları gördükçe birlik ve beraberliğimiz daha da artacaktır. Burada gördüğünüz Mevlana Celallettin Rumiler, Hacı Bektaşi Veliler, Pir Sultan Abdallar, Aşık Veyseller, bütün bunlar, bizim birlik ve beraberliğimizin hamurunu oluşturmuşlardır. İnşallah, onların çizdiği yolda yürüyerek bu acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu acılar bizim için bir ibret olacaktır.”

Vali Kolat, ''Devlet hiç sahiplenmedi'' söyleminin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Otelin kamulaştırılması sürecinde Devlet Bakanı olan Faruk Çelik ile buraya karanfil bıraktıklarını anımsatan Kolat, ''Bu acıyı unutmamaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kolat, konuşmasının ardından Ürgüp ve diğer yetkililerle, olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı.

Kolat ve Ürgüp, olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

BAŞKAN ÜRGÜP: GERÇEK FAİLLER ORTAYA ÇIKARILSIN
Anma programına, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve İl Müftüsü Yusuf Şahin'in aralarında bulunduğu protokol üyeleri katıldı.

Daha sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve kentteki 70 sivil toplum örgütü temsilcisi Bilim ve Kültür Merkezi önüne gelerek binaya karanfil bıraktı.

Grup adına açıklama yapan Doğan Ürgüp, bu olayın acısını samimi olarak yüreklerinde yaşadıklarını, olayların kesinlikle Sivas halkının inisiyatifinde meydana gelmediğini söyledi.

Yaşamını yitirenler için Allah’tan rahmet dileyen Ürgüp, “Olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılmasını devlet yetkililerimizden bekliyoruz. Bin yıldan fazla kardeşçe yaşama kültürünün en güzel örneğini gösteren Sivas bundan sonra da birlik beraberlik içinde hiçbir girişime müsaade etmeyecektir” dedi.

ntvmsnbc.com

Son Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012 15:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0