Loç Vadisi’ni kurtarmak için Tarkan da devrede

09 Ağustos 2010 12:56  

 

Loç Vadisi’ni kurtarmak için Tarkan da devrede

KASTAMONU’NUN Cide İlçesi’ndeki Loç Vadisi’nde kurulması planlanan hidroelektrik santrale karşı başlatılan kampanyaya güçlü bir destek de müzisyen Tarkan’dan geldi.

Kastamonu’nun Cide İlçesi’ndeki Loç Vadisi’nde kurulmak istenen HES’e karşı yöre halkının 7’den 70’e başlattıkları direnişe komşu ilçe Taşköprü’den “mega” destek geldi. Mega Star Tarkan, sarmısaklarıyla ünlü Taşköprü’de düzenlenen 24’üncü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında çıktığı sahnede, izleyicilerine unutulmaz anlar yaşatırken “HES’e hayır” demeyi de unutmadı.

Yüzlerce yıldır bozulmamış doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen Loç Vadisi’ nde hareketli günler yaşanıyor. Yöre halkı vadideki dere üzerinde kurulması kararlaştırılan HES’i engellemek için kararlı bir direniş sürdürüyor. Köylüler tarafından ÇED Raporu için açılmış, yürütmeyi durdurma talebi de içeren davada sonuç alınmamasına rağmen inşaatçı firmanın iş makinaları ile bölgeye gelmesi ve ağaç kesimine başlaması üzerine adeta seferberlik ilan eden köylüler tek tek ağaçların başında nöbet tutuyor. Kadınların başlarına sarı yazmalar takarak katıldıkları direnişe dün Taşköprü’den anlamlı bir destek geldi. Taşköprü’de geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde Tarkan sahneye çıktı. Sarmısaktan yapılmış bir tacı başına takarak çıktığı sahnede yeni albümündeki birbirinden güzel şarkıları seslendiren Tarkan, konser alanını tıklım tıklım dolduran izleyicileri coşturdu. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, konser sırasında Tarkan’a verdiği 41 adet sarmısaktan hazırlanmış demetin anlamını da şu sözlerle açıkladı: “41 kere Maşallah.” Tarkan sahnede, HES ile ilgili tavrını da ortaya koydu: “Loç Vadisi’ne sahip çıkalım, bizim topraklarımız değerli. Hidrolektrik santrallerine karşı topraklarımızı koruyalım. HES’e hayır”

Bu arada Tarkan’ın, konser için Taşköprü’ye giderken kaza tehlikesi atlattığı ortaya çıktı. Sinop Havaalanı’na uçakla gelen Tarkan, organizatör firmanın aracına binerek konser için yola çıktı. Ünlü sanatçıyı taşıyan aracın, Sinop’un Durağan ilçesi yakınlarında oldukça dar ve virajlı olan yolda ilerlerken, freninin tutmadığı fark edildi. Yolun sol şeridine geçen araç güçlükle durdurulurken, Tarkan ile yanındakiler başka bir araçla konsere yetiştirildi.


Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0