Kültür zirvesi

16 Ekim 2009 19:31  

 

Kültür zirvesi

İzmir’in bir kültür kentine dönüşmesi için gerekli stratejiyi belirlemek için Türkiye kültür dünyasına yön veren İzmirlilerin de katılacağı “Çalıştay” yapılacak.

Kültür Çalıştayı’na aralarında Sezen Aksu, Mustafa Denizli, Ertuğrul Özkök, Şakir Eczacıbaşı’nın da yeraldığı 120 İzmirli davet edilecek.

İZMİR’in Akdeniz’de bir kültür metropolüne dönüşmesi ve kültür stratejinin belirlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ilk önemli adımı 24 Ekim Cumartesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda atacak. İzmir kökenli kültür adamlarını biraraya getirecek Kültür Çalıştayı toplanacak. Türkiye’de kültür dünyasına yön veren bu isimler bu kez İzmir için birayaya gelecek. Kültür endüstrisinin tüm alanlarında, müzik, sinema, spor, reklam, tasarım, mimarlık, gastronomi, edebiyat, yayıncılık, resim-heykel başta olmak üzere çalışan ve başarılı olmuş en az 120 kişi Çalıştay’a Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mektubuyla davet edilmeye başlandı.

Kimler katılıyor

Kültür Çalıştayı’na davet edilecekler arasıda Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı, yorumcu-besteci Sezen Aksu, BJK Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yazar İhsan Oktay Anar, Milliyet Gazetesi yazarı Ece Temelkuran başta olmak üzere kamuoyunun tanıdığı ünlülerin yanısıra, alanlarında uzmanlaşmış kültür dünyasına yön veren İzmirliler Çalıştay’a gelerek İzmir ve kültür strtajesiyle ilgili görüş açıklayacak.

Atölye çalışmaları

Çalıştay’ı 24 Ekim’de İzmir’le ilgili kültürel yeri ve geleceğiyle ilgili saptamalarla ilgili konuşmalarla başlayacak. Öğleden sonra ise belirlenecek başlıklara göre atölye çalışmasıyla devam edecek. Çalıştay’a katılanlar uzmanlık alanlarına göre saptanacak atölyelerde, önerilerde bulunarak, stratejiyle ilgili detayları ortaya koyacaklar. Özellikle İzmir’de kültür endüstrisinin gelişmesi, bu alanda istihdam yaratılması için yapılacak altyapı çalışmaları önem kazanacak. Çalıştay’da moderatörlükleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanları Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Program Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Serhan Ada ve Tarih Vakfı Kurucusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. İlhan Tekeli üstlenecek.

Hedefler belirlenecek

Çalıştay’ın mederatörlüğünü üstlenecek olan ve organizasyona da katkı veren Yrd. Doç. Dr. Serhan Ada, etkinliğin İzmir’in sadece Ege’nin değil Akdeniz’in kültür metropolü olması için önemli bir adım olacağını söyledi. Hedefin İzmir kökenli ve Türkiye’nin kültür dünyasına yön veren isimlerle İzmirlileri bütünleştirerek bir kültür kenti yaratmak olduğunu belirten Ada, “İzmir içinde istihdam yaratacak bir kültür endüstrisi kurulması gerekir. Bunun için herkes tavsiyelerde bulunacak. Gerek altyapının kurulması, tesisler yapılması ve stratejiler-hedeflerin belirlenmesi için adım atılacak” dedi.

Dostluk köprüsü

URLA Dostluk Gücü Derneği’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen konukları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Prof. Dr. Hülya Güven ve Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ’ın ev sahipliğinde ağırlanan Amerikalı konuklar, daha sonra kentin tarihi bölgelerini gezdi. Muzaffer Tunçağ, gezi öncesinde kafileye İzmir’in sahip olduğu turistik zenginlikler hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.


Hürriyet Ege

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0