Köpek Katliamlarını Durduralım!

09 Kasım 2009 21:28  

 

Köpek Katliamlarını Durduralım!

16 Ekim sabahı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hasdal Geçici Hayvan Bakımevi’nde, kapalı kapılar ardında, 70′ye yakın yavru köpek, müşahede altına alınmadan, doğrudan belediye veterinerlerinin kendi yöntemleriyle (!) acımasızca öldürüldü. Köpeklerin öldürülme gerekçesi ise, kuduz şüphelisi olmalarıydı.

Tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi, yıllardır, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hayvanlar, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu’nun uygulama yönetmeliğindeki 119. maddenin yasal dayanak olarak gösterilmesiyle belediyelerce katlediliyor. Bu madde, “Kuduz hastalığına yakalanmış ve kuduz hayvan tarafından ısırılan hayvanlar tazminatsız olarak öldürülür ve imha edilir.” hükmünü içeriyor ve bu maddenin uygulanması için Tarım Bakanlığı bünyesindeki veteriner araştırma enstitülerinden kolaylıkla alınacak bir kuduz raporu yeterli.

70′ye yakın yavru köpeğin öldürülmesinden sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu katliamı teşhir etmek; belediye barınaklarında hayvanların son derece sağlıksız koşullarda yaşamaya mahkum edildiğini, her gün insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını, sağlıksız koşullarda ve yanlış metodlarla kısırlaştırıldıklarını, kısırlaştırıldıktan sonra asla beslenemeyecekleri, yaşayamayacakları ıssız yerlere atıldıklarını kamuoyuna duyurmak; hayvanların koşulsuz olarak öldürülmesine olanak sağlayan mevcut yasaların varlığını protesto etmek ve yıllardır süregelen bu katliamlara “ARTIK YETER!” demek için hayvanlar için ölüm kampı haline gelen İBB’nin Hasdal Barınağı önünde toplanıyoruz. 


HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ İNİSİYATİFİ


İletişim: hayvanozgurluguinisiyatifi@gmail.com

Tarih: 14 Kasım 2009, Cumartesi

Saat: 13.00 (Hasdal Barınağı’nın önünde) | Mecidiyeköy otobüs duraklarındaki toplanma saati: 11.30 ( 48 no.lı Mecidiyeköy – Göktürk İETT otobüsüyle gelinebilir, Şantiye Şefliği durağında inilecek)

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hasdal Geçici Hayvan Bakımevi ( E6 Kemerburgaz / Göktürk yolu üzeri, Kemerburgaz-İstanbul ) 


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0