TARÝHÝN TEKERLEÐÝ - Nurettin Akbaþ

25 Nisan 2008 03:20 / 1836 kez okundu!

 

Evet bir yasa meclis görüþmelerinde kabul edildi. Kabul edilme gerekçesi benzeri yasalarda olduðu gibi vatan millet aþkýna ve geleceðimiz adýna. Hatta iki maddede milletvekileri neye oy vereceklerini þaþýrdýlar ve bu maddelere iliþkin olarak tekrar görüþm

Yasa geleceðimize, yani çocuklarýmýza önemli avantajlar saðlýyor artýk kýzlarýmýz 58 yerine 65 erkeklerimiz 60 yerine 65 yaþýnda emekli olacaklar.


Üstelik maaþ baðlanmasýnda yüzde 20 lik kayba uðrayacaklar.


Hükümet veya iktidar denilen kurum lütufta da bulunmayý ihmal etmedi; dediki biz dokuz bin gün prim ödemenizi istiyorduk ancak siz istediniz diye yedi bin iki yüz güne çektik kötüleþtirmemizi.
Daha neler var saymakla bitmez, belki kitaplara sýðmaz.


Yukarýda saydýðýmýz kötüleþtirmeler için 30 nisan 2008 son gün. O güne kadar sigortalý oldunuz oldunuz veya çocuklarýnýzý sigortalý yaptýnýz yaptýnýz, yapamadýnýz ise yeni kanunun uygulama alanýndasýnýz.


Köþe yazarlarýmýz, radyo televizyonlarýmýz uzmanlarý aracýlýðý ile sýfýrdan sonsuza sigortalý olamayanlar için akýl üzerine akýl verdiler. Kimimiz olanaklarýný kullandý kurtardý bir sorunun bir kýsmýndan kendini ve çocuðunu. Ya gerisi. Ya gerisi. Televizyon konuþmacýlarýnýn unutmadýðý bir rakam var,yetmiþ milyonun huzurunda söylüyorum der ya; olanaksýzlar, ya olanaksýzlar. Sanýyorum bir milyon gelecek badirenin bir kýsmýný atlattý ya kalan milyonlar.


Þu saatte onu düþünüyorum. On sekizin altýnda kaç milyon çocuðumuz var. Sayýyý siz yorumlayýn bu konuda yeni rakam yazmak istemiyorum.


Bu ülkenin vatan millet meselesinin içine bir türlü insan giremedi. Bir çok rakam girdi, insaný temsil anlamýnda, ancak bunlar rakam dý; her hangi bir anda rakam olamadý.


Bildiðiniz gibi son günlerde iyice rakam haline geliyoruz. Sosyal güvenliðe iliþkin nolarýmýz vardý. Yakýnlarda da kimlik numaralarýmýz oldu. Þimdilerde de adrese dayalý numaralarýmýz var. Her gün biraz daha rakam oluyoruz.


Tüm bunlar olurken içinde bulunduðumuz samanyolu kümesini küçük bir kümesi olan dünya kümesindeki insaný deðeri biraz daha azalýyor. Ýnsan her yerde azalýr veya küçülürken ülkemizde bizler biraz daha fazla küçültülmeye çalýþýlýyoruz.


Eski gelenekleri bulunduklarý sandýklardan çýkararak, insana sunmaya çalýþýyoruz. Sandýktan çýkan sadaka. Evet sadaka. Üretim iliþkilerinin en eskisine yani köleci topluma uygun bir sosyal model sadaka yöntemi.


Bu yöntem tarihsel süreci ile uzun bir tartýþma yazýsý olabilir. Burada uzatmayý düþünmüyorum. Bu konu için söyleyeceðim þu. Gýdanýn her gün biraz daha pahalandýðý dünyamýzda tutunulacak son ateþ topudur. Buna tutunan herkes yanacaktýr.


Sosyal güvenliðimizi köleci üretim iliþkisinin bir boyutu haline getirmeye çalýþanlara son sözüm, tarihin tekerleðinin geriye döndürülmesi fikrinin aptallýk olduðudur.


Nurettin Akbaþ

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.