SORUMLULUK!.. - Serdar Kızık

12 Mayıs 2010 00:24 / 1724 kez okundu!

 


Belediye başkanlarının övgüler kadar yergileri de dikkate almaları, kızmamaları, küsmemeleri gerekiyor. Kamu ve toplum çıkarını esas alan bu sayfalarda, yer yer eleştirileri gündeme getirmemiz, kuşkusuz yardımcı olma, iyi niyetle, daha iyi, daha sağlıklı bir yerel yönetimin sürdürülmesini amaçlıyor.

----------------------------------------------

Seçmenin İzmir’de, yerel yönetimlerde ezici biçimde yönetime getirdiği CHP’li belediyelere büyük sorumluluk düştüğünü zaman zaman vurguluyoruz.

Bu anlamda, kamuoyunda CHP’li yerel yönetimlerden beklentiler de büyük.

Bu bakış açısı, her zaman belediyeleri mercek altında tutuyor.

Özellikle CHP’li tabanda yerel yöneticilerin yaptıkları dikkatle izleniyor...

Övgülerin yanı sıra, yer yer eleştiriler de gündeme geliyor.

Belediye başkanlarının övgüler kadar yergileri de dikkate almaları, kızmamaları, küsmemeleri gerekiyor.

Kamu ve toplum çıkarını esas alan bu sayfalarda, yer yer eleştirileri gündeme getirmemiz, kuşkusuz yardımcı olma, iyi niyetle, daha iyi, daha sağlıklı bir yerel yönetimin sürdürülmesini amaçlıyor.

***

Bu kapsamda CHP’li belediyelerden, ülkenin en büyük ilçeleri arasında yer alan Konak’a, genç yaşta önemli sorumluluklar üstlenmiş Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın olumlu hizmetlerine yer verelim.

Tartan, göreve başladığında bazı saptamalarda bulunmuş ve “kent anayasası” diye bir fikir geliştirmiş. Şöyle anlatıyor:

“Gördük ki, disiplin açısından bir başıboşluk var. Afiş, pankart ve duyurular, gelişigüzel asılıyor ve kent görsel kirlilik yaşıyor. Bunu disiplin altına aldık ve önce ‘kent anayasası’ dedik. Çalı süpürgesi yerine vakumlu süpürgeler getirildi ve kente ilk kez kadın elinin değmesi sağlandı.”

Sağlıklı bir kent yaşamı için sorunlar kadar, çözümlerin de paylaşılması gerektiğini düşünmüş. Bu amaçla “Dost Başkan” adıyla elektronik posta hizmeti verilmeye başlamış.

Ayrıca 444 35 66 numaralı çözüm hattı devreye sokulmuş.

Bu arada meclis eliyle önemli ve tarihi bir karar... 1987’den önce inşa edilen ve yapı izni almış olan iş yerleri için bina içi yükseklik kıstasının 2.60 metreye indirilmesi...

Toplumsal dinamikleri hareketlendirmek amacıyla düzenlenen “Ata’ya Mektuplar” yarışmasına yüz bin katılım sağlanması da önemli bir tasarım.

***

Belki de Konak Belediyesi’ni öne çıkaran girişimlerin ilk sırasında “Müzeler Projesi” geliyor.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, belediyecilik alanında özgün projeleri desteklemek amacıyla düzenlenen Üretken Belediye Proje Yarışması’nda birinci oldu.

Butik müzeler zincirinin ilk halkası oyuncak müzesinin ardından sırada, Mask ve Kostüm Müzesi, Ege Medeniyet, Folklor Müzesi, Şiir Müzesi, Çalgı ve Karikatür Müzesi ve Asker Atatürk Kıyafetleri Müzesi bulunuyor...

Semt merkezlerinde evde oturan kadınlara yönelik meslek ve iş kursları, 50 okulun bakım ve onarımının yapılması “hizmet listesi”nin öğeleri.

Bu arada Fevzi Paşa Bulvarı’daki erken cumhuriyet dönemine ait Kavaflar Çarşısı’nın restorasyonu, Ayla Ökmen Kadın Danışma Merkezi ve Gazi Ayşe Altıntaş Kız Öğrenci Yurdu’nun hizmete açılması, kazısı sürdürülen Altınpark’ı “arkeopark’a” dönüştürme çalışmaları,Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesinin sahibi olarak bir ilke imza atılmasını da anımsatalım...

Tartan, “İzmir’in gülen yüzü Konak” sloganının kentte yaşayan herkesin dilinde olmasını istiyor. Bu yolda büyük bir enerjiyle, kırmadan, kızmadan çaba gösteriyor...


Serdar Kızık / Cumhuriyet

serdarkizik@cumhuriyet.com.tr


11.05.2010


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.