Hasankeyf İçin Bir Ses - İpek Taşlı

19 Ocak 2010 14:56 / 1869 kez okundu!

 


"Zeugma, Halfeti, Hallançemi ve Samsat'tan sonra Hasankeyf ‘de sırlarıyla ve zengin kültürüyle yok edilmek isteniyor. Birkaç kilovatlık enerjiye kurban edilmek isteniyor..."


***


Hasankeyf’ e…..

Geçmiş ve Geleceğe sesinizi verir misiniz?..

Zeugma, Halfeti, Hallançemi ve Samsat'tan sonra Hasankeyf de sırlarıyla ve zengin kültürüyle yok edilmek isteniyor. Birkaç kilovatlık enerjiye kurban edilmek isteniyor.

12.000 yıllık tarihi geçmişiyle Hasankeyf’in yok olmasını hiç kimsenin kabul edemeyeceğini biliyoruz. Bu umut ve inançla bizler de Dicle Vadisini ve Hasankeyf’i yaşatma mücadelesi veriyoruz.

Geçmişimizin ve geleceğimizin hayallerini, umudunu korumak amacıyla, doğayı tahrip edecek, tarihi ve kültürel mirasımızı, belleğimizi yok edecek ve bizi bize yabancılaştıracak olan Ilısu barajı ve benzer projelere karşı duruşumuz gün geçtikçe güçlenmektedir.

Hasankeyf ve yok olma tehdidi altındaki tüm değerlerin yaşatılması için vereceğiniz destek hayati önem taşımaktadır. Bu çerçevede Ekim ayında başlattığımız "Bin ses bin çığlık" projemizi, ulusal ve uluslararası destek ve katılım sağlamak amacıyla internet üzerinden sürdürmek istiyoruz.

Düşleyenleri, suyun kimi aşk dolu kimi hırçın her halini fotoğraflamasını bilenleredir çağrımız. Hiçbir sözün, harfin kaybolmasına izin vermek istemeyen dostlara!...

Destek vermek isteyenlerin fotoğraftaki küçük kıza benzeyen, Hasankeyf için çığlıklarını yazdıkları notu ellerine alarak kendi yaşam fotoğraflarını çekip, ad–soyad meslek ve iletişim bilgilerini aşağıdaki adrese yollamalarını rica ediyoruz.

Suyun dostluğu…

Suyun renkleri…

Suyun arkadaşlığı için…


İpek Taşlı
Hasankeyfi Yaşatma Girişimi adına…
18.01.2010

batmanhasankeyfgirisimi@gmail.com
hasankeyfgirisimi@gmail.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.