Konser: Güneş Van'dan Doğuyor

20 Şubat 2012 20:05  

 

Konser: Güneş Van'dan Doğuyor

KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde Van halkıyla dayanışmak amacıyla dün bir yardım konseri

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri tarafında Van halkıyla dayanışmak amacıyla dün Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde bir yardım konseri düzenlendi. Etkinliğe katılanlar arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Erol Dora ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da vardı.

Sunuculuğunu şair ve fotoğrafçı Mehmet Özer'in yaptığı Van'a Yardım Konserinde Bandista, Cevdet Bağca, Grup Kibele, Koma Çiya, Grup Kutup Yıldızı ve Grup Helesa sahne aldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, depremin ardından Van'a gittiklerini ancak ortalıkta Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) hiç kimseyi görmediklerini belirtti. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'nin ve Van Valisi Münir Karaloğlu'nun deprem sonrası "Afet durumunda neler yapılması gerektiğini" bilmeyen bir tutum içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

"Van Depremi denince mevcut AKP hükümetinin en temel icraatlarının kamuoyu nezdinde nasıl hayata geçtiğini hep beraber gördük. Hatırlarsanız ilk gün bütün uluslararası destekleri reddettiler. Gerekçe hükümetin 'kendi gücünü görmek istiyorum' demesiydi. Fakat hükümet, bu tutumuyla enkaz altında kalan yüzlerce insanın ölümüne sebep oldu" diyen Özgen, enkaz altında kalanın Van halkı değil, hükümet olduğunu söyledi.

Erzincan'dan, Adana'dan, Marmara Depremi'nden ders alınsaydı eğer bu kadar acının ve zorluğun yaşanmayacağını söyleyen Özgen, " Yönetimler Van'ı üç ay sonra unuttu ama toplum olarak da bunu teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise sözlerine Van halkıyla dayanışma içinde olan herkese teşekkürler ederek başladı. Depremin yaralarının henüz sarılamadığını söyleyen Kaya, Van'da son 10-15 yılın en soğuk kışının da yaşandığını belirtti.

Van'da meydana gelen depremin ardından birçok insanın Van halkıyla birlik olduğunu belirten Kaya, Van halkını ayakta tutan sabrın adının dayanışma olduğunu da sözlerine ekledi.


Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta Paylaş       
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol / Şifremi Unuttum
Konaklama
Firuz Kutal
12 EYLÜL 2010 REFERANDUM SONUÇLARI
Son Fotoğraf
İzmir Fotoğrafları 25 Bakanlığı eylemci inekler bastı TEDİ - İzmirizmir.net\'in en genç okuyucusu KAMBOÇYA - M.Cengiz Bilir, Mart 2010 İkMM - 3 Haziran 2011 Ildırı Hrant için Bu dava böyle bitmemeli...  - Firuz Kutal 1 Mayıs 2012, İzmir
Üye İstatistikleri
Son Üye gokhanyilmaz
Toplam 2108 Üye
Spiritüalİzmir
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL