EL TAHRİR'de hakikat, hararet ve muhaberat...

03 Nisan 2013 16:38 / 2138 kez okundu!

 


Meydanın bir kıyısında, bir yandan bardağın dibine atılan bir tutam kavrulmuş çay yaprağının üstüne dökülen kaynar su ile o lahza içilmeye hazır olan tavşan kanını yudumluyor, öte yandan sual üzerine memleketi zikredince ziyade muhabbet görmenin mahcubiyetiyle Arap ve Kıpti ve Berberi ve Nubiyalı kardeşlerimin binbir cihetten ve çeşniden suallerine laf yetiştirmeye çalışıyordum ki...

Önce acı bir fren sesi, akabinde çıkan gümbürtüden belli ki hayli kavi bir camı tuz buz eden taşın şangırtısı, sonra ortalığı velveleye veren ciyaklamaların yarattığı curcuna ile cümlemiz yerimizden zıpladık.

Daha demincek bir futbol takımının taraftarları meşrebince meydanın göbeğinde avarelik ve cazgırlık eden bir avuç genç, göz açıp kapayıncaya kadar hatırı sayılır bir kalabalık olup, yolunu kestikleri bir minibüsü haşat ediyorlardı.

Meydanın ve tek tük çadırların civarında öbekleşen millet, belli ki El Tahrir'deki kavgalı günlerin alışkanlığı ve kayıtsızlığı ile vaziyeti sakince dikizliyorlardı. Bu hengame yarım saatten uzun sürdü. Minibüs oradan itilerek artık viraneye dönmüş ve kapanmış metro girişine doğru iteklenerek uzaklaştırıldı. Galeyana gelenler meydanın şurasına burasına dağıldılar. Etrafımdakiler çaylarına ve yarım kalmış muhabbetlerine kaldıkları yerden devam ettiler.

İşin garibi, şehrin kalbinde ve en sabıkalı meydanda bütün bunlar olup biterken, öncesinde ve sonrasında ne bir polis, ne bir asker vardı.

Ama kaçın kurrasıyız, kaçar mı bizden; eski bir kulağı kesik olarak, mesele ciddiye binerse vaziyete el koymak için pusuda bekleyen 'beyaz Renault' ları, 34 derece çöl sıcağında montla dolaşırken bellerindeki şişkinliği dirsekleriyle bastıran adamları bittabi çakozladım.

Asayiş berkemal ve kontrol altındaydı...

Ve evet, hava kararınca Nil kıyısında hayat çalgılı çengili akıp gidiyordu...


K
emal Erdoğan GÖZÜTOK








 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.