Kadıköy’ün kazı uçtu...

06 Mayıs 2009 21:17  

 

Kadıköy’ün kazı uçtu...

Sahibini ve en yakın dostunu kaybeden İstanbul Kadıköy’ün simgesi kaz Rodi, hayata gözlerini yumdu. Kadıköy esnafı yasta... 

Yaklaşık bir sene önce sahibi balıkçı Nimet Köseoğlu’nu kaybeden Kadıköy’ün maskotu kaz Rodi, sahibinin yokluğunda bunalıma girdi ve öldü. Kadıköy esnafı, adeta neşeleri haline gelen “İnsan gibiydi kırmızı ışıkta durur, sahibinin sözünün dışına çıkmazdı” dedikleri Rodi için çok üzgün. Balıkçı Adem Merhem, Rodi’nin sahibinin öldüğünü fark ettikten sonra hayata küstüğünü ve kendisi ile ilgilenen kimseye alışamadığını söyleyerek, “Rodi bize bir hayvanın bazen bir insandan daha vefalı olduğunu gösterdi” dedi. İki gün önce ölen Rodi, Karacaahmet Mezarlığında bulunan sahibi Nimet Köseoğlu’nun ayak ucuna gömüldü.
Nimet Köseoğlu’nun 2002’de Aydın’daki çiftliğinden ayrılırken dayanamayıp İstanbul’a getirdiği Rodi, sempatik tavırlarıyla esnafın ve müşterilerin sevgilisi olmuştu. Kendinden emin hareketleri, mağrur duruşuyla bir simge olan Rodi’nin Kadıköy’de heykeli de dikilmişti.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0