İzmirizmir.net’in yazar kadrosuna Ertuğrul Barka da katıldı

24 Ağustos 2009 14:08  

 

İzmirizmir.net’in yazar kadrosuna Ertuğrul Barka da katıldı

izmirizmir.net'in nitelikli yazar kadrosuna yeni bir yazar daha eklendi. ELELE HAREKETİ Dönem Sözcüsü ve EGEÇEP üyesi Ertuğrul Barka, ilk yazısı HEP VARDI DENİZKIZLARI ile izmirizmir.net okurlarıyla buluştu. 

HEP VARDI DENİZKIZLARI

"Tutuldukları denizkızları uğruna ölebilenler için…" 

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/koseyazilari/yazi.php?yazi_no=1044


ERTUĞRUL BARKA kimdir?

Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu olan Ertuğrul BARKA son 5 yılı Sanayi Şube Müdürü olmak üzere 25 Yıl İzmir Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nde çalıştı. 12 Yıl Mahalli Çevre Kurulu Üyeliği yaptı. 

TMMOB’ce düzenlenen Kent Sorunları Sempozyumu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sağlıklı Kentler Projesi çalışmalarına katıldı. 

Küba Dostluk Derneği İzmir Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İkinci Başkanı olan Barka aynı zamanda Ege Çevre ve Kültür Plâtformu EGEÇEP üyesi. EGEÇEP’i oluşturan; Greenpeace ve Avrupa Gemi Söküm Birliği’nin de katılımcıları arasında bulunduğu, Tehlikeli Gemi Sökümünü Önleme Girişimi (T.G.S.Ö.G.)’nin de Dönem Sözcülüğünü yapıyor. 

Bergama ve Ege Bölgesi’ndeki çevreye zarar veren, ekolojik yıkıma neden olan altın madenciliğine karşı mücadele veren ELELE HAREKETİ’nin de ikinci kez Dönem Sözcülüğünü yapmakta olan Ertuğrul Barka hâlen, HAYAT TV’de Çepeçevre Yaşam isimli çevre programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapıyor. Ayrıca, DEMOKRAT RADYO’da çevre programı hazırlayıp sunan Barka, Emek Partisi’nin (EMEP) Narlıdere Belediyesi Başkan adayı idi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0