İzmir'de 'Yüzyıllık Yüzleşme' paneli gerçekleştirildi

17 Nisan 2014 13:44  

 

İzmir'de 'Yüzyıllık Yüzleşme' paneli gerçekleştirildi

Ermeni Soykırımının 100.yıldönümü öncesinde, resmi tarihin dayattığı farklı alanlardaki yalanlar ve yaşanmışlıklarla yüzleşme amacıyla, farklı çevrelerden bir araya gelen aktivistlerden oluşan ‘Yüzyıllık Yüzleşme İzmir’ grubu aktivistleri tarafından, 24 Nisan öncesinde duyarlılığı artırmak amacıyla bir panel düzenledi. Panele Şehir Üniversitesinden Sosyolog, Prof. Dr. Ferhat Kentel, Siyaset Akademisinden Hayri Dikilitaş ve Avukat Mehmet Arif Koçer konuşmacı olarak katıldı

Ermeni Soykırımının 100. yıldönümü öncesinde, resmi tarihin dayattığı farklı alanlardaki yalanlar ve yaşanmışlıklarla yüzleşme amacıyla, farklı çevrelerden bir araya gelen aktivistlerden oluşan ‘Yüzyıllık Yüzleşme İzmir’ grubunun aktivistleri, 24 Nisan öncesinde duyarlılığı artırmak adına bir panel düzenledi.

Şehir Üniversitesinden Sosyolog,  Prof. Dr. Ferhat Kentel, Siyaset Akademisinden Hayri Dikilitaş ve Avukat Mehmet Arif Koçer’in konuşmacı olduğu panel TÜMTİS sendikasında yapıldı.

Panelde resmi tarihin ve anlatının bir yalan ve zalimlik üzerine kurulu olduğu, devletin dayattığı, ama gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şeylerin, birer birer gün yüzüne çıktığı vurgulandı. Bu toprakların kadim halklarına geçmişte yapılanların bugün bu topraklarda yaşayan insanların üzerinde de ağır bir yükü olduğu, bugün var olan birçok baskıcı uygulamanın da başta Ermeniler olmak üzere Anadolu'nun halklarına yapılan soykırım ve zulüm ile ilişkili olduğu, hakikatlerin ortaya çıkmasının bu ağır yükten kurtulmanın önünü açacağı belirtildi.

Toplantının sonunda konuşmacıların yanı sıra resmi tarihin yalanlarıyla olan kendi deneyimlerini aktaran katılımcılar tarafından, bu resmi çerçevenin artık kabul edilemez olduğu dile getirildi.

Ermeni Soykırımının başlangıç tarihi olarak kabul edilen 24 Nisan tarihinde, farklı şehirlerde yapılacak Soykırım Anmalarına katılım çağrısıyla toplantı sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014 14:53

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0