İzmir Pasaport İZTO’nun

18 Ocak 2012 07:52  

 

İzmir Pasaport İZTO’nun

Pasaport Dalgakıranı üst kullanım hakkı için yapılan ihaleyi 2 milyon 695 bin TL karşılığında İzmir Ticaret Odası kazandı.

Pasaport Dalgakıranı üst kullanım hakkı için yapılan ihaleyi 2 milyon 695 bin TL karşılığında İzmir Ticaret Odası kazandı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1876 yapılan ve bugüne kadar karanlıkta ıssız kalan Dalgakıran’ı İzmir’in en güzel cazibe merkezlerinden birisi haline getireceklerini belirterek, “Kaderine terk edilmiş dalgakıranı bir pırlanta kolye gibi İzmir’e kazandıracağız” dedi. Pasaport Dalgakıranı üst kullanım hakkının 15 Ağustos 2021’e kadar kullanımı için ihale bugün 13’üncü İcra Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İZTO’nın yanısıra iki firmanın daha katıldığı ihalede muhammen bedel 2 milyon 110 bin TL olarak belirlenirken, kıran kırana yaşanan ihaleyi 2 milyon 695 bin TL karşılığında İZTO kazandı.

Oda Başkanı Ekrem Demirtaş, Odanın hemen karşısında yer alan Pasaport Dalgakıranı ile her zaman yakından ilgilendiklerini belirterek, “Pasaport dalgakıranı için projemizi 2005 yılında oluşturarak İzmir’in gündemine taşıdık. O zamandan beri de bu projeyi ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu proje ile amacımız Pasaport Dalgakıranı ile kentimizin en güzel yerinde İzmir’e bir cazibe merkezi kazandırmaktı. Hukuki nedenlerle bugüne kadar gerçekleştiremediğimiz projemizi bugün 13. İcra Müdürlüğü’nde yapılan satış sonucunda 2 milyon 695 bin TL karşılığında dalgakıranın üst kullanım hakkını alarak gerçekleştirme imkanı bulduk. En önem verdiğimiz, en çok istediğimiz ve ısrarla takip ettiğimiz projelerimizden birisiydi. Odamıza ve kentimize hayırlı olsun” dedi. Dalgakıran için hazırladıkları proje ile bu alan üzerinde marina, yat ve tekne fuar alanı, gösteri havuzları, yerli-yabancı konukların ağırlanabileceği kahvehaneler, gösteri havuzu, cafe ve restoranlar ile akvaryumun bulunacağını belirten Demirtaş, aynı zamanda su ve ışık oyunları da yapılacağını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu: “Dalgakıran 1876 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştı. Ama uzun yıllar kaderine terk edilmiş, ıssız ve karanlıkta duruyordu. Kentimizin en değerli yerindeki bu alanı karanlıktan ve yalnızlığından kurtararak İzmir’e bir pırlanta kolye gibi armağan edebilecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. İzmir bu proje ile aynı zamanda günün her saati yaşayan ve insanları çeken çok önemli bir cazibe merkezi kazanacak.”

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
       Facebook'ta Paylaş       
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol / Şifremi Unuttum
Konaklama
Firuz Kutal
12 EYLÜL 2010 REFERANDUM SONUÇLARI
Son Fotoğraf
Erik Johansson Berlin 09 - Pervin Mısırlıoğlu E. İkMM - 3 Haziran 2011 5 Nil ve İnci Mısırlıoğlu\'na Mutlu Yıllar! İkMM - 2 Aralık 2011 Küba-Gönül İlhan/20.03.2011 Mardin, Midyat, Hasankeyf ve Nusaybin - Mart 2010 Mardin, Midyat, Hasankeyf ve Nusaybin - Mart 2010 1 Mayıs 2012, İzmir
Üye İstatistikleri
Son Üye gokhanyilmaz
Toplam 2108 Üye
Spiritüalİzmir
Finans
Alış Satış
EUR YTL YTL
USD YTL YTL