İzmir Özel Yamanlar Okulları, Amerika'dan altın topladı!

28 Aralık 2008 16:41  

 

İzmir Özel Yamanlar Okulları, Amerika'dan altın topladı!

24. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı (AMC-8) Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği tarafından Nebraska Üniversitesinde yapıldı. Kendi alanında dünya’nın en prestijli yarışması sayılan AMC-8 Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkeden 15 binin üzerinde ilköğretim öğrencisi katıldı. 

Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları 5 altın madalya kazanarak ülkemizin gururu oldu. Özel Yamanlar İlköğretim okulları öğrencileri ayrıca 11 Gümüş, 6 Bronz toplam 22 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, Amerika, Singapur, Kanada, Rusya, Hong Kong, Filipinler, Singapur, Kore ve Tayvan’lı öğrencileri arasında paylaşıldı. 

Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın madalyalar kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 159 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuludur. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz.”dedi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0