İzmir kMM'den, Yeni Yasama Dönemine mütevazı bir başlangıç…

07 Ekim 2015 12:40  

 

İzmir kMM'den, Yeni Yasama Dönemine mütevazı bir başlangıç…

8 yıldır, farklı kesimler, sosyal ve siyasal gruplar arasında "diyalog zemini" olarak varlığını sürdüren Türkiye küçük Millet Meclisleri, 26. Yasama Dönemine Ekim ayındaki toplantılarıyla başladı. Seçimler öncesinde milletvekili adayları ve sivil toplumu bir araya getiren TkMM’nin İzmir ayağı İkMM de yeni döneme mütevazı bir başlangıç yaparak, 9 Ekim Cuma günü, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde katılımcılarını çay ve simitli bir sohbete davet ediyor.

Milletvekili adaylarıyla sivil toplumun seçimler öncesinde buluşacağı toplantıda "Sivil Toplumun Milletvekili Adaylarından 10 İsteği” genel gündemi oluşturuyor. Toplantının kolaylaştırıcılığını Gazeteci Yazar Pervin Mısırlıoğlu E. yapıyor.

İzmir küçük Millet Meclisi Ekim 2015 toplantısı 9 Ekim, Cuma günü saat 14:00-16:45 arasında Türkan Saylan Kültür Merkezi, Benal Nevzat Salonu, Kat: 7 - Alsancak/İzmir’de gerçekleştirilecek. HDP İzmir Milletvekili ve eski bakan Müslüm Doğan ve HDP Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün katılacakları 26. Yasama Döneminin ilk toplantısı çay simitli bir sohbetle 17:30’da sona erecek.

TkMM toplantıları hakkında bilgilendirme:

Toplantılarda özel konuklar, toplantılarda gösterilen sunum videosunun ardından (10 dakikalık) bir süreyle genel gündem hakkında konuşurlar. Özel konuklardan sonra, söz önce STÖ'lere (5 dakika) sonra da milletvekili adaylarına (5 dakika) olmak üzere isteğe göre sırayla söz verilir. 1. tur tamamlandıktan sonra katılım sayısına ve isteğe göre 2. tura ya da soru-cevap kısmına geçilir. Soru-cevap bölümünde sivil toplumun (15 saniye) içersinde sorduğu sorulara milletvekilliği adaylarının (2 dakikalık) cevap verme süresi vardır.

Bu kısımda özel konuğa da soru sorulabilir. Bu formatın aynısı yerel gündem için de yapılır ve toplantı tamamlanır.

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0