'İzmir Hatırlıyor:13-18 Eylül 1922 Büyük İzmir Yangını' etkinlikleri başladı

15 Eylül 2014 14:36  

 

'İzmir Hatırlıyor:13-18 Eylül 1922 Büyük İzmir Yangını' etkinlikleri başladı

İzmir Yüzleşme Atölyesi ve Fideder’in beraber düzenlediği, Açık Toplum Vakfı ve İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin desteklediği “İzmir Hatırlıyor” etkinlikleri, Büyük İzmir Yangınının başlangıç günü olan 13 Eylül’de başladı…

Büyük İzmir Yangınında hayatını kaybetmiş on binlerce insanı anmak ve gerçeğin peşinden giderek yangın hakkında resmi tezleri de tartışmaya açarak farkındalık yaratmak amacıyla yapılan “İzmir Hatırlıyor” programı Basmane Gar’ındaki buluşmayla başladı.

Garda buluşan aktivistler, yangın alanını takip ederek Agia Voukla (Aya Vukla) kilisesine gittiler. Kilisenin bahçesinde “13-18 Eylül Büyük İzmir Yangınında Kaybettiğimiz Hemşehrilerimizi Anıyoruz” pankartıyla yapılan kısa bir anmanın ardından, yangının merkezinde yer alan Ermeni ve Rum mahallelerinden geçilerek Alsancak’a ulaşıldı. Yol boyunca yangınla yok olan mekanlar üzerine bilgilendirme yapıldı.

Alsancak’ta hafta boyunca yapılacak sergi, forum, film gösterimi ve panele İzmirlileri davet eden bildiriler dağıtılarak etkinliğin ilk günü sonlandı. 

İzmir hatırlıyor: 13-15 Eylül Büyük İzmir Yangını etkinliğinin programı şöyle:

15 Eylül Pazartesi 18.30 Açılış ve Kokteyl

İzmir Hatırlıyor “Orlando Carlo Calumeno Koleksiyonundan Kartpostallarla İzmir” Sergisi 15-20 Eylül 2014 / Küratör, Osman Köker Müzik Dinletisi: İsmet Tezcan / Serap Tamay İzmir Mimarlık Merkezi (1474 Sokak No:9 Alsancak)

17 Eylül Çarşamba 19.00 Panel "Sen mi yaktın, ben mi yaktım?" Konuşmacılar: Dr. Pelin Böke, Yrd. Doç. Dr. Erkan Serçe Fransız Kültür Merkezi.

18 Eylül Perşembe 19.00 Film Gösterimi Hello Anatolia Yönetmen Chrysovalantis Stamelos ile söyleşi Fransız Kültür Merkezi.

19 Eylül Cuma 19.00 Belgesel Film Gösterimi ve Forum "Araf'tan Cehenneme İzmir Hatırlıyor" Fransız Kültür Merkezi.

20 Eylül Cumartesi 15.00 Konferans "Gavur İzmir'den Yunanların toplumsal hafizasında kalanlar" Konuşmacı: Doç. Dr. Vangelis Kechriotis (Boğaziçi Ün.) Fransız Kültür Merkezi.

 

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0