İSTANBUL'DA UFO HEYECANI

06 Haziran 2009 12:25  

 

İSTANBUL'DA UFO HEYECANI

Dünyayı ayağa kaldıracak görüntüler

Kumburgaz'da 13-17 Mayıs 2009 tarihleri arasında çekilen ve bir ''UFO''ya ait olduğu iddia edilen görüntüler basına gösterildi.

Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, WOW İstanbul Airport Otel'de düzenlediği basın toplantısında, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ''UFO'' gözlemlerinin yapıldığını belirterek, bu gözlemlerin zaman zaman amatör kameralara yansıdığını kaydetti.

Sirius merkezine 2009 yılının ilk 5 ayında 337 ''UFO'' ihbarı yapıldığını, bu ihbarlardan 74'ünün belgelendiğini dile getiren Akdoğan, bunlardan 16'sının video kamera görüntüsü, 58'inin de dijital fotoğraftan oluştuğunu bildirdi.

Haktan Akdoğan, kurum tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda kaydedilen 16 video görüntüsünden 5'i ile 58 fotoğraftan 9'unun ''UFO'' görüntüsü, diğerlerinin ise yanılsama, leke, kuş, Venüs gezegeni ve ışık yansımaları olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Akdoğan, ihbarların sıklıkla İstanbul ve çevresi, Antalya, Alanya, Ordu, Samsun, Denizli, İzmir ve çevresi, Aksaray, Afyon, Kayseri, Sivas, Konya, Lüleburgaz, Edirne, Bilecik-Bozüyük, Çanakkale, Safranbolu, Adıyaman, Kıbrıs, İzmit, Bolu-Abant, Ankara ve Uşak gibi yerleşim yerlerinden yapıldığını belirtti.

''GÖRÜNTÜLER DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRACAK''

Kumburgaz'da Yalçın Yalman tarafından 13-17 Mayıs tarihleri arasında çekilen son görüntülerin tüm dünyada büyük yankı uyandıracağını ileri süren Akdoğan, görüntülerde ay ve ''UFO''nun aynı karede bulunmasının da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yakından ve net şekilde çekilen kamera görüntülerinde ''UFO'' içinde bulunan yaratıkların siluetinin de göründüğünü savunan Akdoğan, ''Türkiye bu görüntülerle dünya literatürüne artık girmiştir. Türkiye'de amatör kamerası olan herkesi gördükleri bilinmeyen cisimleri kameraya kaydetmeye çağırıyorum'' dedi.

''UFO'' gerçeğinin dünya hükümetleri tarafından açıklanmasının da artık zamanının geldiğini belirten Akdoğan, ''Bu, tüm dünya insanlığını bir araya getirerek, dünya kimliği çerçevesinde insanlığı birleştirici bir etki yaratabilir'' diye konuştu.

Haktan Akdoğan, 13-14 Haziran'da WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde ''74. Uluslararası UFO ve Yeniçağ Kongresi''nin düzenleneceğini ifade ederek, kongreye bine yakın kişinin katılacağını söyledi.

Akdoğan, kongreye araştırmacı-yazar Erich Von Daniken, İngiltere Savunma Bakanlığı yetkilisi Nick Pope ve ünlü gözlemci Antoni Urzi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış kişinin de katılacağını bildirdi.

Kumburgaz'daki görüntüleri çeken 51 yaşındaki emekli şoför Yalman ise ''UFO'' gözlemciliğinin hobisi olduğunu belirterek, profesyonel bir kamera ile bu görüntüleri çektiğini, bundan sonra da bunu sürdüreceğini söyledi.

Toplantıda daha sonra Yalçın Yalman'ın Kumburgaz'da çektiği görüntüler gösterildi. 

Stargazete.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0