İnsanlığın geldiği son nokta: 9.58

16 Ağustos 2009 23:55  

 

İnsanlığın geldiği son nokta: 9.58

100 metrede rekoru herkes bekliyordu ama Usain Bolt yine herkesi ters köşeye yatırdı. Jamaikalı 9.58'le spor tarihine damga vurdu.

MERT AYDIN - Üç genç adam. Dünyanın en hızlı adamı olmak gibi iddiaları var. Berlin'de kendileri gibi kökenleri Afrika'ya dayanan bir adamın, Jesse Owens'ın 4 altın madalya kazandığı statta 73 yıl sonra şanslarını deneyeceklerdi.

Geçen yıl Pekin'de Usain Bolt, 9.69'la ortalığı öyle bir darmaduman etti ki! Yarı finalde kalan Gay ve vatandaşı Bolt'un gölgesinden çıkamayan Asafa Powell'ın o kötü günü hatıralarından silmesi için Berlin'i beklemesi gerekiyordu. Ama Bolt'un kendine has tavırları, yarışların son 25 metresini seyirciye selam vermek gibi, kimilerine sevimsiz geldi. Üst düzey, ağırbaşlı abilerin açıklamaları bile Bolt'un uluslararası düzeyde yarattığı sempatiyi etkilemedi. O, halkın kahramanıydı..

Tyson Gay, biraz suratsız bir atlet. Ama hiçbir zaman Bolt'u rencide edici sözler etmiyor. Galiba araları çok sıcak olmasa da yeni tip sprinterlerin güzel huyu bu. Powell ise büyük yarışlarda hayal kırıklığı yaşıyordu. Bunu kırmak istiyordu. Ama kendi federasyonuyla yaşadığı anlaşmazlık yüzünden neredeyse bu finalde yarışamayacaktı. 

Yarı finalde fodepar yaptı Bolt. Bu herkesi şaşırttı. Çünkü çıkışı kötü olarak biliniyordu ve böyle denemeler yapmazdı. Şüphelenmeliydik!

Tabancanın sesini duydular. Bolt, bu kez ister şimşek deyin ister kurşun ister sadece Bolt deyin nefis çıktı. Gay ve Powell önde gidip dayanmayı bekliyordu. Ama Usain Bolt bu. Durmadı. Sadece son 20 metrede arkasına dönüp Tyson Gay'in nerede olduğuna baktı. Finişi geçtikten sonra fıldır fıldır oynayan gözleri dönüp skorbordu taciz etti. 9.58'i gördü. İnsanlığın vardığı en son noktayı.

Tyson Gay 9.71 ile ikinci oluyordu. Düşünün Pekin'e kadar bu derece yapılamaz bir dereceydi. Düşünün Bolt olmasa Gay şimdi efsaneydi. Bazıları yanlış zamanda yanlış işi yapıyor. Asafa en azından madalya aldı. 9.84'le önündeki iki adamın gerisinde sessiz sedasız finişi geçti.

Son 30 yılda insanlık büyük gelişmeler kaydetti. Ama internet, cep telefonu, 3 G hepsi yalan. Tek bir gerçek var: Usain Bolt. 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0