İnci kefalini yok olmaktan kurtardı, şimdi de bisikletle fark yaratmaya devam ediyor

26 Haziran 2012 17:10  

 

İnci kefalini yok olmaktan kurtardı, şimdi de bisikletle fark yaratmaya devam ediyor

Van Gölü'nde yaşayan nesli tükenmekte olan inci kefalini yok olmaktan kurtarıp, üretimini artırmak için yaptığı çalışmalarla ekrana gelen Prof. Dr. Mustafa Sarı yeni projesi ile fark yaratmaya devam ediyor.

Sabancı Vakfı , “ Fark Yaratanlar ” programıyla yaz döneminde de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor. Birinci ve ikinci sezonda Fark Yaratanlar ’a katılarak projeleri ile toplumun dikkatini çeken Fark Yaratanlar , programa katıldıktan sonra hayatlarında ve projelerinde meydana gelen değişimi ve yeni projelerinin gelişimini anlatıyor.

Birinci sezonda, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan nesli tükenmekte olan inci kefalini yok olmaktan kurtarıp, üretimini artırmak için yaptığı çalışmalarla ekrana gelen Prof. Dr. Mustafa Sarı yeni projesi ile fark yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Mustafa Sarı şimdi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi içinde bisiklet kiralayarak, öğrencilere bisiklete binmeyi öğretiyor ve daha sonraki hayatlarında bisikletle yaşamaya teşvik ediyor.

Bisikleti, yaşamın bir parçası haline getiriyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği ve kurucusu olduğu Doğa Gözlemcileri Derneği'nin başkanlığını sürdüren Prof. Dr. Mustafa Sarı, Van Gölü'nde inci kefalinin daha verimli avlanmasını sağlayan girişim modeliyle, 2008'de İsviçre'de Schwab Vakfı Sosyal Girişimciler Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil etti. ABD'de bulunan ASHOKA Vakfı tarafından 'sosyal girişimci' olarak seçildi. Uluslararası danışmanlık şirketi Ernst&Young ve Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği 'Yılın Girişimcisi Yarışması'na ilk kez eklenen 'Yılın Sosyal Girişimcisi' kategorisinde finale kalarak başarılarını tüm Türkiye 'ye duyurdu.

Prof. Dr. Mustafa Sarı, yeni projesi ile gençlerle birlikte doğal alanları bisikletle ziyaret ederek gözlem yapıyor. Proje, sadece gençlere ucuz bisiklet sağlayan bir proje değil, bisikletle yaşamı öğretirken doğayla bütünleşmeyi sağlıyor ve tarih-turizm-doğa üçlemesinin ayrılmaz bir parça olduğuna vurgu yapıyor.

Mustafa Sarı’nın fark yaratan hikayesi, www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’da izlenebiliyor. Programda, 2009 yılından beri 80 ‘Fark Yaratan’ın öyküsü yayınlandı.

Fark Yaratanlar videolarını izlemek ve paylaşmak için:

http://www.sabancivakfi.org/sayfa/mustafa-sari-ozel-bolumu

www.farkyaratanlar.org

www. facebook .com/FarkYaratanlar

www. twitter .com/Farkyaratanlar
www.youtube.com/user/turkeychangemakers

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0