İlhan Berk dostları ve sevenleri tarafından coşkuyla anıldı

31 Ağustos 2012 13:00  

 

İlhan Berk dostları ve sevenleri tarafından coşkuyla anıldı

Şair ve ressam İlhan Berk, dostları ve sevenleri tarafından mezarı başında, denizde ve Gümüşlük Akademisi’nde anıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dört yıl önce 90 yaşındayken hayatını kaybeden şair ve ressam İlhan Berk, dostları ve sevenleri tarafından mezarı başında, denizde ve Gümüşlük Akademisi’nde anıldı. Üzerinde İlhan Berk'in fotoğrafıyla, 'Şiir Gemisi' yazısı bulunan büyükçe bir pankartın asıldığı Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile denize açılan şairin dostları, Berk'in şiirlerini okudu.

İlhan Berk'in İzmir, İstanbul ve Ankara'dan gelen şair ve yazar dostları Namık Kuyumcu, Özkan Mert, Haydar Ergülen, Akif Kurtuluş, Sina Akyol, Latife Tekin, Oruç Aruoba, Seçil Özcan, Duygu Kankaytsın, Emre Çetinkaya, Neşe Yaşın ve Yelda Karataş, önce, onun Cevat Şakir Mahallesi Türbe Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Şiirlerinden örnekler okudular. Berk'in kabrine begonvil bırakan dostları, daha sonra, üzerinde İlhan Berk'in fotoğrafıyla, 'Şiir Gemisi' yazısı bulunan pankartın asıldığı Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile denize açıldı. Dostları İlhan Berk'i, şiirlerini okuyarak denizde de andı. Evinin önüne denizden yanaşarak, şiirlerle, şarkılarla el sallayarak selamladılar.

Oasis Kültür Merkezi’nde’de İlhan Berk resimleri ve özel eşyalarıyla ilgili bir sergi açıldı. Şairler ve Bodrumlu sanatseverlerin büyük ilgisiyle ve katılımıyla açılan serginin resimleri ve birlikte sergilenen kimi şiirleri, oldukça beğeni topladı.

Akşam saatlerinde Gümüşlük Vakfi Akademisi’de toplanan şair dosları ve İlhan Berk sevenlerine, Sina Akyol, hayatıyla ilgili bir dia sunumu yaparak, resimlerini ve şiirlerini anlattı. Namık Kuyumcu, Akif Kurtuluş, Oruç Arıoba, Haydar Ergülen, İnci Asena, Neşe Yaşın’da şiirlerinden örnekler okuyarak; İ. Berk şiirini ve tematik yapısını tartıştılar.

Berk'in dostları tüm şairler, "İlhan Berk'i büyük bir sevgiyle anıyoruz. Şiir Gemisi'yle İlhan Berk'e her yıl gideceğiz. Şiirlerini okuyarak onunla buluşacağız. Bu arada İlhan Berk'in adının yaşadığı sokağa verilmesi sözünü anımsatarak, bunun gecikmeden gerçekleştirilmesini istiyoruz" dediler.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2012 14:48

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0