YAÞLARI 70'E YAKLAÞANLARIN ÇOCUKLUK HASTALIÐI

30 Mart 2020 18:11 / 1985 kez okundu!

 

 

"1970’lerdeki bazý yol arkadaþlarýmýzýn, bugünkü abartýlý Mahir Çayan övgüleri ne anlama geliyor?  Mahalle baskýsý altýndalar. Yanlýþ yolda çok ilerlediler, dönemiyorlar. Bu nedenle bugün yaptýklarý Deniz, Mahir, Kaypakkaya güzellemelerinin; günümüzdeki gencecik beyinleri, kendi çocuklarýný, hatta torunlarýný nasýl zehirleyeceðini, ölüme sürükleyeceðini hiç mi hiç akýl edemiyorlar."

 

****

 

YAÞLARI 70’E YAKLAÞANLARIN ÇOCUKLUK HASTALIÐI

 

Hayat yeni tür virüslerle alt üst olurken, yepyeni deðiþimlere gebeyken; birileri hala çocukluk hastalýklarýndan mustaripler.

 

M. Çayan‘larýn günümüzdeki en sadýk izleyicileri THKP-C/ML/VSciler, savcý Kiraz’ýn alçakça katledilmesiyle övünmekle meþhurlar ama bizim kimi eski arkadaþlar yanlýþ biçimde Çayan goygoyculuðuna soyunmuþlar... Ne kadar acýklý.

 

Biz eskiden 1970’lerde Mahir’in, Deniz’in çizgisini ‘sol sapma’ diye niteleyip, onlara “Sol Komünizm - Bir Çocukluk Hastalýðý / Lenin” kitabýný önerirdik. Sahadaki isimleri de “Goþizm” idi. O günkü özentilerle, silah hayranlýðýyla, gerilla seviciliðiyle -kendi yanlýþlarýmýza, içimizdeki çeliþkilere raðmen- az mücadele etmedik... O günkü ýsrarýmýzla binlerce genci her þeye raðmen silahlý mücadele aptallýðýndan uzak tutmayý baþardýk.

 

Peki, 1970’lerdeki bazý yol arkadaþlarýmýzýn, bugün abartýlý Mahir Çayan övgüleri ne anlama geliyor? 

 

Bir kýsmýyla 1976-77’lerde, birlikte, bir açýnýn tam köþesindeydik ve tam bu noktada 3-4 yýl oyalandýk. Sonra onlar açýnýn Avrupa merkezci, oryantalist, islamofobik, yanlýþ batýcý kolunda ilerledi, kimimiz ise ayaðýmýzý kendi topraðýmýza bastýk. Geçmiþimizden ders çýkarýp, yanlýþ batýcýlýkla mücadele ederek, Ýslamofobya tuzaðýna karþý aþýlý, yeni demokrat bir yolda ilerledik. Onlarýn bir kýsmý “Yetmez Ama Evet” diyerek kýsa bir süre yine bizimle geldiyse de ancak þimdi onlarýn çoðu bu eski “taktik”lerinin aðýrlýðý altýnda eziliyorlar. O günleri unutmaya, unutturmaya çabalýyorlar.

 

Ýþte bu yüzden onlar bugün ittifak ettikleri, ayný safta durduklarý her soydan, her boydan #KategorikMuhalif çevrelerle; her türlü silahlý, külahlý, ‘baþý açýk kadýn gerilla’ özenticiliðine övgü yaðdýran, çocuk askerci, canlý bombacýlarýn mahalle baskýsý altýndalar. Yanlýþ yolda çok ilerlediler, dönemiyorlar. Bu nedenlerle bugün yaptýklarý Deniz, Mahir, Kaypakkaya güzellemelerinin, günümüzdeki gencecik beyinleri, kendi çocuklarýný, hatta torunlarýný nasýl zehirleyeceðini, ölüme sürükleyeceðini ise hiç mi hiç akýl edemiyorlar. 

 

Yani bugün, 17 yýldýr tanýdýklarý iktidardan haz etmeyen abartýlý muhalif pozisyonlar arayan, hatta bu yolda silaha sarýlmayý düþünen, devrimci þiddete hayýrhah bakan kimi gençlere çok yanlýþ bir rol model oluyorlar. Berkinleri önce kötü yola sürüklüyor, sonra da onlara þatafatlý anmalar yapýyorlar. 

 

1980 yýlýndaki noktadan çook farklý yönlere gittik... Aradaki açý o kadar büyüdü ki artýk onlarý göremiyorum. Oysa o tarihte birlikteydik, sýrtýmýzý vermiþtik birbirimize... Bugün çok uzaklarda da olsalar acýlarý, hüzünleri, yanlýþlarý, doðrularý hala yüreðimde bir yerleri sýzlatýyor.

 

Belli ki covit-19 virüsünü atlatacaðýz ama politik virüslerin tahribatý sürüp gidecek...

 

#YanlýþaYanlýþDoðruyaDoðru demeye devam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

30/03/2020, Ýstanbul

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.