YAMUK PRENSES VE BÝR MÝKTAR CÜCE

11 Ocak 2021 13:02 / 2872 kez okundu!

 

 

Yýllar önce kardeþlerimi Ýzmir’de bir açýk hava sinemasýnda Pamuk Prenses ve 7 Cüceler filmine götürmüþtüm. Filmde yaþadýðým hayal kýrýklýðýný yazdýðým yazý Ekþi sözlük'te en çok okunan yazýlarým arasýndadýr. Ben hala acýsý içimdeki bu olayý yazmakla meþgulken; yýllar önceki o uyanýklarýn çocuklarý da þimdi bankalar için kredi kartý sözleþmeleri yazýyor; sigorta þirketleri için istisna maddeleri kaleme alýyorlar ve televizyon reklamlarýnýn kimisinin altýndan yýldýrým hýzýyla geçen karýnca dualarýný millete yutturmakla meþguller. Artýk bunlara WHATSAP benzeri yeni telefon uygulamalarýnýn sözleþmelerini de eklemek gerek sanýrým 😉 Benim kararým da þöyle oldu...

 

****

 

YAMUK PRENSES VE BÝR MÝKTAR CÜCE

 

Yýllar önce kardeþlerimi Ýzmir’de bir açýk hava sinemasýnda Pamuk Prenses ve 7 Cüceler filmine götürmüþtüm. Filmde yaþadýðým hayal kýrýklýðýný yazdýðým yazý Ekþi sözlük'te hala en çok okunan yazýlarým arasýndadýr. Ben hala acýsý içimdeki bu olayý yazmakla meþgulken; yýllar önceki o uyanýklarýn çocuklarý da þimdi bankalar için kredi kartý sözleþmeleri yazýyor; sigorta þirketleri için istisna maddeleri kaleme alýyorlar ve televizyon reklamlarýnýn kimisinin altýndan yýldýrým hýzýyla geçen karýnca dualarýný millete yutturmakla meþguller.

Artýk bunlara WHATSAP ve benzeri yeni telefon uygulamalarýnýn sözleþmelerini de eklemek gerek sanýrým 😉

KARARIM

Þu sýra ülkede yoðun bir Whatsap tartýþmasý sürüyor. Sosyal medya devlerinin Trump'a bile sansür uyguladýðý günlerdeyiz. Whatsap'ýn bizden aldýðý verileri ana kuruluþu olan Facebook ile paylaþmasý ihtimali ya da uygulamasý üzerine Türkiye'de yoðun biçimde Whatsap'tan taþýnma günleri baþladý. Ben ise ilk kez böylesi bir durumda çabuk karar verdim. Buna teslim olma hali de denebilir. Yýllar önce savaþarak yenilmiþtim, þimdi ise savaþmadan teslim oluyorum hemen. Çünkü ayný yere çýkacak, çünkü ev, hayat, saðlýk sigorta þartlarýný da tümünü satýr satýr okuyup üzerinde çalýþma yapmadan imzalýyorum, banka kartý ya da kredi alma sözleþmelerini de... Bunun onlardan hiçbir farký yok. Hepsinin sözleþmeleri ufak tefek deðiþikliklerle zaten birbirinden kopyalama...

Benim seçimim ise tamamen duygusal yani politik 🤓 Bir konuda olsun baþkalarýna güvenip ilerliyorum. Bu baþkasýnýn da DEVLET olmasý lüksüme yaslanacaðým bu saatten sonra.

Durum böyle... Özetle ben, ayrýntýlarda kaybolmak yerine BÝP’i tercih ettim. 1 Þubat itibariyle Whatsap'tan kaybolacaðým.

Herkese sevgiler.👽🧐😱🤓😻

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

11 Ocak 2021

 

Not: Yýllar önceki "savaþýp yenilme" hikayemi okumak isteyenler bu kýsa yolu kullanabilirler...

 

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.