HDPKK

16 Ocak 2020 13:30 / 5457 kez okundu!

 

 

"Bugün HDPKK yazmak bir gerçeði göz önünde tutturmak için çok da yanlýþ deðildir. Taa ki HDP içindeki kimilerinin bu gidiþe isyan edecek cesareti toplayýp PKK'ye açýk ve kesin biçimde 'Türkiye'ye karþý silah býraktýrmak' için ayaða kalkýþýna dek... O zaman bir avuç ayrýlýkçý, terör sevici, çocuk askerci, canlý bombacý, baþý açýk kadýn gerilla övücüsü dýþýndaki herkes bu cesur adýmýn yeniden yanýnda olacaktýr."

 

****

 

HDPKK

 

Bazý arkadaþlar, bazýlarýmýzýn HDPKK yazmasýndan rahatsýz olmuþ...

Dünyanýn her yerinde, silahlý eylem ve þiddet yanlýsý ayrýlýkçý yasadýþý bir hareketin legal vitrini niteliðindeki partiye bir koþulla tolerans gösterilebilir; o da, silahlý gurubun daðdan indirilmesi, demokratik mücadeleye katýlýmýnýn saðlanmasý için açýk ve inandýrýcý bir çaba gösterdiði zamandýr. Bu bir dönem denendi. Ancak USA/Ýsrail tarafýndan Kandil'e uzatýlan "Suriye'de bir PKK devleti" biçimindeki elma þekerine Kandil'in kanmasýyla çözüm süreci, PKKHDP'nin kazdýðý hendeðe gömüldü. 

Bazýlarý bugün yapýlan Erdoðan karþýtý berbat tiyatrolarý savunmak için "ama siz de bir zaman HDP'ye destek verdiniz" deyip duruyorlar. O dönem söylenenleri o dönemin mantýðý için de deðerlendirmek gerekir. Þimdiki iþbirliklerinin PKK'yi daðdan indirmek için deðil Erdoðan'ý devirmek için olduðunu bilmeyen yok. Ýronilerle bu gerçeði gizlendiðini sanmak ise, insanýn hem kendi hem de karþýsýndakinin zekasýna hakaret anlamýna gelir. Bu nedenle bugün bu parti; terörist ayrýlýkçýlarla yaptýðý aleni iþbirliði, daða insan çýkarmada aracýlýk, daðdan geleni iþe yerleþtirmek vb. adýmlarla aslýnda kapatýlmayý çoktan hak etmiþtir. Benzer örnek için sadece Ýspanya'ya göz atmak yeterlidir. Bu açýdan bugün HDPKK yazmak bir gerçeði göz önünde tutturmak için çok da yanlýþ deðildir. Taa ki HDP içindeki kimilerinin bu gidiþe isyan edecek cesareti toplayýp PKK'ye açýk ve kesin biçimde Türkiye'ye karþý silah býraktýrmak için ayaða kalkýþýna dek... O zaman bir avuç ayrýlýkçý, terör sevici, çocuk askerci, canlý bombacý, baþý açýk kadýn gerilla övücüsü dýþýndaki herkes bu cesur adýmýn yeniden yanýnda olacaktýr. O güne kadar da HDPKK diyenler haklý olmaya devam edecek. Vesselam

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

16.01.2020

 

Son Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020 15:47

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.