Gecikmiþ ama doðru bir iþ...

26 Ocak 2018 15:27 / 1297 kez okundu!

 

 

CHP grup baþkan vekili Özgür Özel, 15 Temmuz darbe giriþimine tiyatro denmesini eleþtirdi.

Bu yapýlan gecikmiþ ama doðru bir iþtir.

Eskiden yaptýklarý (ki hala içlerinde eski çizgi aðýrlýktadýr) abuk subuk deðerlendirmeyi terk etme çabalarýna destek olmak memleketin yararýnadýr.

Daha darbe giriþimi olduðu an gerçeði görüp, tiyatro edebiyatýna sarýlanlarý sakince [http://www.izmirizmir.net/ilhami-misirlioglu-yoksa-siz-de-b…uyaranlarý] hayat zaten haklý çýkarmýþ, bu nedenle de hafifçe gülümseyip sevinmek yeter.

YOKSA SÝZ DE, BÝR DARBEYE ANCAK BAÞARILI OLDUÐUNDA MI DARBE DÝYEBÝLENLERDENSÝNÝZ?

Dünyaya, demokrasiye sahip çýkma konusunda muazzam bir örnek veren; canlý yayýnda sokaða inip darbe engelleyen Türkiye; yeniden günaydýn.

Tarihi bir anýn canlý canlý tanýklýðýný yapmak da varmýþ... "Ölsem de gam yemem gayrý".

Sabaha kadar kanal kanal dolaþarak, sokaklardaki arkadaþlarla diyaloglar kurarak canlý yayýnda darbe giriþimini ve ona karþý ilmik ilmik örülen direniþi gözledim.

Süreçte en çok kimi arkadaþlarýmýn yalpalamalarýna üzüldüm....

Darbeye "çakma" diyenler! Farkýna varmadan darbe övgüsü yaptýðýnýzýn farkýnda mýsýnýz?

Darbeye "tiyatro" diyenler! Aslýnda yönetmeni ululadýðýnýzýn, ona taptýðýnýzýn ve onun gölgesinde kaybolduðunuzun farkýnda mýsýnýz?

Bir gün de elitlerden deðil halktan yana tavýr almayý ne zaman öðreneceksiniz?

Gerçek demokratlar olmak, gerçekten darbe karþýtý olmak için bir þansýnýz vardý, onu da kullanamadýnýz 😞 Yine her þeyi Erdoðan'ýn planlarýna baðlayarak, kendinizi ne kadar zavallý durumuna düþürdüðünüzü ne zaman fark edeceksiniz?

Mýsýr'da halk sokaða dökülüp askeri cuntayý engelleyemeyince kýs kýs gülen; Ýhvan'ý, darbeye direnemedi diye aþaðýlayanlar! Kendi ülkenizin halkýnýn size sunduðu darbeci olmama, demokrat olma þansýný bu kez neden kullanamadýnýz?

Halk hareketlerini komplolara, darbe giriþimlerini tiyatroya benzeten arkadaþlar! Bir silkinin artýk, uyanýn!

100'e yakýn ölü, bombalanan meclis, çok sayýda general ve albayýn da içinde olduðu 1000'i aþkýn tutuklama ve yeniden normale dönüþ...

O "normal" elbette sizin istediðiniz "normal" olmayacak, olamayacak... Çünkü bundan sonraki süreçte ah vahlarýnýz dýþýnda sizin etkiniz hiç olamayacak... Siz kendi ellerinizle kendinizi "darbe karþýtlarý"nýn safýndan çekip aldýnýz... Bizi de aslýnda bu yolda yalnýz býraktýnýz...

O meþhur kategorik RTE karþýtlýðýnýz, sizi tersinden darbe tahlillerine sürüklüyor. Fark edin artýk, kategorik karþýtlýklar, yanlýþ nefretler; sizleri nefret ettiklerinize tapmaya götürüyor... Bütün rolü RTE'nin planlarýna, yönetmenliðine baðlayan sizler; böylelikle kendinizi ne kadar aþaðýlamýþ olduðunuzu nasýl göremezsiniz?

1980'lerde bizlerin yapamadýðý direniþi, sevmediðiniz bir partinin taraftarlarý yapmayý baþardý diye mi acaba bu nefretiniz?

Ne oldu tumturaklý Marksist tahlilciliklerimize? Hani sýnýfsal deðerlendirmeler, kitlelerin gücüne inanç, halkýn darbeciliðe direniþinden ders çýkarmalar? Varsa yoksa "darbe deðil tiyatro" söylemleri ve kaçtýðýna koþan, kýzdýðýna tapan "tersinden RTE sevdalýlarý"... Her olaný biteni tek kiþinin planýna, oyununa baðlayarak aslýnda kendinizi bile bile RTE'ye zincirlediðinizi fark etmek için emin olun bu günden daha uygun bir tarihsel an olamaz...

Baþaramadýlar diye "tiyatro" dediðinize göre; yoksa siz de, bir darbeye ancak baþarýlý olduðunda mý darbe diyebilenlerdensiniz?

Dünyanýn gözü önünde gerçekleþen ve tarihe geçen muhteþemlikte bir "darbeye karþý sivil direniþ" olmuþken; kendinizi yanlýþ tahlillerle bu sürecin dýþýna düþürmeyin ne olur?

Kelepçelenip götürülen ve ekranlardan izlenen darbeci askerlere üzüleceðinize; "biz nasýl oldu da kendimizi bu kadar sefil bir halk karþýtlýðýna sürükledik?" diye düþünmek iyi olurdu...

Bundan sonrasýnda aþýrýlýklar olmaz mý? Elbette olacaktýr. Ancak bu aþýrýlýklara karþý da duracak olanlar da yine, darbeye direnen halkla kolkola olanlar olacaktýr.

Türkiye yeni ve güzel bir güne uyandý... Gelin siz de uyanýn artýk; daha fazla gecikmeden, amasýz fakatsýz olarak darbeyi, darbeciliði lanetleyin...

Aþýrýlýklarla mücadele edebilmek için, önce gelin darbe karþýtlarýyla barýþýn, yan yana durun... Herþeyi bir kiþiye ya da komplolara baðlayarak kendinizi politikanýn dýþýna düþürmeyin.

Herkese sükunet, saðlýklý düþünme yetisi ve halkýna inanç duyabilme becerisi dilerim.

Vesselam.

 

Ýlhami Mýsýrlýoðlu

16.07.2016

 

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018 17:02

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.