65 yaþ, dedemin görmediði yaþtý, babamýn 20 yýl aþtýðý...

31 Ekim 2018 17:46 / 1582 kez okundu!

 

 

68 yaþýna girdim. 65 yaþýnda yazdýðým notum aynen geçerli... Eskiden çok uzak görünürdü bu yaþlar þimdi içindeyim. Hala adalet, eþitlik, özgürlük peþindeyim, hala umudumu kesmedim yurdumdan, hala ülkemi, insanýmý keþfetmekteyim.

Geçmiþte rengarenk bir hayatým oldu, çok sevdim, çok sevildim, gezip dolaþtým memleketleri politik mecburiyetlerden... Ýlk fýrsatta ülkeme döndüm.

 

****

65 yaþ, dedemin görmediði yaþtý, babamýn 20 yýl aþtýðý...

 

 

65yaþýna girdim. Eskiden çok uzak görünürdü bu yaþlar þimdi içindeyim. Hala adalet, eþitlik, özgürlük peþindeyim, hala umudumu kesmedim yurdumdan, hala ülkemi, insanýmý keþfetmekteyim.

Geçmiþte rengarenk bir hayatým oldu, çok sevdim, çok sevildim, gezip dolaþtým memleketleri politik mecburiyetlerden... Ýlk fýrsatta ülkeme döndüm.

Þimdi daha sakin yaþýyorum diye düþünüyorum ama son bir ayýma bir bakýyorum ki, bir gün Fazýl Say ileyim Moda’da bir konserde, bir gün Ýbrahim Yazýcý ile Ýzmir’de yemekte; bir gün Bebek’te Ali Nesin ileyim, ertesinde Fatoþ Güney ile Yýlmaz Güney muhabbetinde; bir gün Ahmet Arslan dinletisindeyim, öbür gün Müslüm Baba filminde...

Çevremde aþkým, ikiz kýzlarým, biraz uzakta Can’ým, canýmdan çok sevdiklerim, kardeþlerim, kardeþten ötelerim... Hayattan baþka ne ister ki insan...

Ülkem; 100 yýlýn yaralarýný, bu topraklarýn 1000 yýlýnýn kuyusuna bakraç sallayarak, devri-sabýk yaratmadan sarýyor; demokrasisi eksik Cumhuriyet’ten, eksik demokrasili Cumhuriyet’te evriliyor, hedefinde Demokratik Cumhuriyet. Daha özgürlükçü, eþitlikçi, demokrat bir yeni anayasaya dikiyor gözünü ülkem; dünyaya örnek oluyor, kaostan çýkýþ yolunu iþaret ediyor ve “yeni Nuh’un Gemisi benim” diyor insanlýða...

Ülkem sivil bir deðiþimden geçiyor, beni de bu sivil deðiþimin içine çekiyor. Hayat, toplumun içindeki düðümlenmiþ kimi sorunlara yeni, yaratýcý çözümler aramaya zorluyor bizi. Biz de elimizi taþýn altýna uzatýveriyoruz gönüllüce, bir grup gönüllü derviþle...

65 yaþ, dedemin görmediði yaþtý, babamýn 20 yýl aþtýðý... 

Dýþý kalaylý içi vayvaylý hallerimizle mutluyum bu yolda. Yolun sonunda baþka mutluluklar var mý bilmiyorum, çok da ilgilenmiyorum çünkü yolun kendisine aþýðým.

Biliyorum ki yolumuz hayattýr, hayatýmýz da yoldan ibaret. Ki o hayat da sevdiklerinizle, dostlarýnýzla, birbirinize bir þey öðrettiðiniz, birbirinizden bir þey öðrendiklerinizle güzel.

65 yaþýmdayým. Güzel yaþadým. Herkese bundan da güzel yaþamlar dilerim.

Yaþam sevincimizi birbirimize bulaþtýrmaya devam...

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

31.10.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2021 10:26

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.