İkMM'de 4 Aralık Cuma günü tek gündem var: Uluslararası İlişkiler ve Terör

01 Aralık 2015 14:01  

 

İkMM'de 4 Aralık Cuma günü tek gündem var: Uluslararası İlişkiler ve Terör

8 yıldır, farklı kesimler, sosyal ve siyasal gruplar arasında "diyalog zemini" olarak varlığını sürdüren Türkiye küçük Millet Meclisleri, milletvekilleri ve sivil toplumu bir araya getirmeye devam ediyor. 

İzmir küçük Millet Meclisi 2015'in son toplantısını, 4 Aralık Cuma saat 14:00-17:00 arasında Türkan Saylan Kültür Merkezi, Benal Nevzat Salonu, Kat: 7 - Alsancak/İzmir’de gerçekleştirecek. Toplantının kolaylaştırıcılığını Gazeteci/Yazar Pervin Mısırlıoğlu E. yapacak.

küçük Meclislerin Kasım toplantılarının hemen ardından gerçekleşen Işid katliamları,Türkiye-Rusya ilişkileri, "MİT Tırları" olarak kodlanan faaliyetler ve bu faaliyetlerin kamuoyuna yansıması, gazeteci Erdem Gül ve Can Dündar'ın tutuklanması ve bu tartışmadan doğan soru; yapılan haberler gazetecilik faaliyeti mi casusluk mu? Suriye ve Irak'ın geleceğindeki belirsizlikten Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya kaçan "mülteci sorunu" bağlamında, Türkiye-AB ilişkilerinde başlayacak yeni dönem... Doğu ve güneydoğu bölgelerinde tekrar başlayan çatışmalı dönem nedeniyle artan endişeler, kazılan hendekler, operasyonlar, güvenlik bölgeleri ve ölümler. Son olarak ise Diyarbakır küçük Millet Meclisi'nin kurucusu, dostu, destekçisi Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi... Baş döndürücü, hareketli ve düşündürücü bir çok gündem maddesi karşısında İzmir küçük Millet Meclisi'nde tüm bu başlıkları kapsayacak derinlikte ve genişlikte olacak tek gündem belirlendi: Uluslararası İlişkiler ve Terör.

 

*****

Diyarbakır küçük Millet Meclisi kurucusunu kaybetti

Sevgili Tahir Elçi, Diyarbakır kMM’nin kurucusu ve ilk hamalıydı. Kendi ayakları üstünde durduğuna emin olduktan sonra görevi bir başka arkadaşa devretmişti ama Baro’nun kapısı Diyarbakır kMM’ye her zaman açıktı. Birçok toplantı, özellikle de Ortak Çalışma Grupları çalıştayları Baro’ya ait mekanlarda ve Baro ile birlikte yapıldı.

Sadece ailesinin, yakınlarının, hukuk ve insan hakları camialarının değil bizim de acı kaybımız. Tek tesellimiz, bu cinayetin ardındaki gerçeğin ortaya çıkarılması olacaktır.

TkMM Girişimi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0