Öyle bakmakla olmuyor!...

26 Eylül 2009 09:31 / 1548 kez okundu!

 


Öyle bakmakla olmuyor... Çıkmalısın sokağımdan... Ansızın düşmelisin taşa toprağa. Yüzün silinmeli penceremden. Git artık mavimden. Hem sırları bile döküldü baksana. Ne geçmiş çocukluğun var kırık basamaklarımda, ne de düşlerin.

Git! Ruhsuzluğun, yalanların eksik kalsın… Sahtekârlığındır beni yalnızlık içinde bırakan. Çocuklarımı geri istiyorum. Okuyan, şefkâtini esirgemeyen o küçükleri. Suca gülen suca aşık olanlardı onlar... Yürüdüklerinde toprağım sevince bürünür, çiçeklerle selamlardı yüzyıllar öncesinden.

Rüyalarına giriyorum şimdilerde. Acı ve hüzün, hasret, gözyaşı ota kemiğe bürünüyor defterlerinde. Testimdeki ilk harf, ilk taş Roma köprüsüne bakıyor merakla. Cerenimo gitti. Makarna yok. Gelincikler açmadı. Küstü kaplumbağalar. Ağacın dalları konuşmayı, dertleşmeyi unuttu. Çatıdaki şımarık kertenkele güneşe yüz vermez oldu artık. Midye kabukları, pullar sıkıntıda. Çıkmak, söylenmek, öğretmek istiyorlar.

O merak, heyecan soluyor gitgide. Gelenler dikenli tellere takılıyorlar hâlâ. Hayallerinin peşine düşen sözcüklerle oynamaktan başka bir şey yapmıyor. Bir başkası kalemini kemiriyor kapalı odasında. Israrın çirkin yüzünde bakışları besleniyor. Allianoi’un adını silmek oyun sayılıyor. Parlak dünyasında heveslerine yenildi biri. Hırs, öfke onu yok edecek. Kuşlar, kelebekler boynunu bükse bile soy kurutmakta haklıyım diyor. Karar defterlerine yazıyor. İmzalar attırıyor sevinçle. Gömleğinin ütüsü bozulmasın. Musluğundaki bereket azalsın, artmasın. Yemeğindeki tuz bile benim geçmişimden. Haberi yok duvarımdaki izleri yok etme telaşındakinin. Geçici başarıları gündelik zevklerine kaynak olacak.

Adım ALLIANOI!...

Bergama’nın kuzeydoğusun’da antik sağlık yurduyum…

Adım ALLIANOI!

Zeus’un küçük kızı bende büyüdü… Taş sokaklarımda saklambaç oynarken serpildi ıhlamur ve çınar. Kokusunu bende buldu adı henüz konmayan.

Israrla gelin. Bayramı beklemeden, haftasonu geçmeden uğrayın. Adımla başlayan mektuplar yazın. Sorular sorun. Siz söyledikçe unutulmayacak geçmiş ve gelecek. Kapıları sarstıkça gömeyecekler karanlık çamura. Bir daha, yeniden…

Adım ALLIANOI!...



İffet DİLER
EKİM GELİYOR... 2009
 

-------

www.allianoi.org
www.tudef.com
www.hasankeyfgirisimi.com
www.fotogezgin.com
www.sirtcantam.com

"Allianoi, Hasankeyf,Munzur...geleceğinizdir...Kafanızı kuma aklınızı suya gömmeyin..."

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
02 Ekim 2009 11:52

ERTUĞRUL BARKA

Sayın İffet DİLER'in yazıları, yaşamın ve Allianoi uğraşının izdüşümüdür.
Allianoi için verdiği uğraşı büyük bir taktirle destekliyorum.
Allianoi kurtarılacak ve bunda Sayın İffet DİLER'in de unutulamaz katkısı ve
uğraşının payı önemli yer tutacaktır.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.