Amed yanmakta!..

15 Temmuz 2012 13:46 / 1655 kez okundu!

 


Sıcak dökülürken geldiler. Ağlatmaya. Sadece biz konuşuruz diyenlerin sopalarıyla. Sadece anlatırız, yazarız ve dayatırız.

Siz susun ve durun. Çocuklar dediniz! Onlar orada kalmalı. Soğukta ve derinde. Sıcakta, kuytuda, açlıkta ve toklukta sofralarına ekmek getiremeyenler özgürlüğü ne bilecekler diye bağırdı diğeri. Ancak biz öğretiriz. “sus”…

Bugün coplar, gaz, sopa, şiddet çığlıkları yükseldi.

Ege kırkları elliyi gördü ama ne okudu ne de izledi. Seyir denize düştü düşmesine, gençlerden birini kapıya sıkıştırdı. Ne verdiyse vurdu. Yarın olan olur. Herkes dillenir. Demokrasi kızarır organik iddiasındaki domatesler gibi.

Sümerparktaki ağaçlara izin çıkar mı?

Korku egemense nasıl doğacak onca bebek. Direklerdeki leyleklere bile adres soran zihniyet gündüzü daim gece yapacak. Kork!..çıkma, komşunu sorma. Arama. Dinlenirsin ola ki. Hem Kordonboyu çitlemek varken. Güvenli arabalarda konfor dururken. Evinde yemeğin iki tabak, suyun beş karış. Umurun olur mu bizden yana.

Amed’in sokaklarında dost muhabbetlerinde sahiplendiğin, edalandığın “coğrafyanın” sokaklarında sudan gelinceye kadar ışıldarken gaz kıpırdama.

Öteki sensin. Duyma geç.

14 Temmuz AMED Onur Direnişi

Vekiller, başkanlar ve halk bugün yapılan zulmü protesto etmek için gece boyunca Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda oturma eylemi düzenliyorlar. Yarın sabah 11.00'de ise İstasyon Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak.

Evladın eşitlik peşinde olmasın sen tekerlek tak model arabana. Emniyetini, sigortanı yenile. Dur! Dur hâlâ. Kapına gelmez meraklanma. Uzaksın sevgılımmm…uzak.

Ağır şarkılar ezberle, beyaz aç soluklan. Yorgunsun dünden kalma. Biliriz oy vermezsin oyalan boş ver öyleyse. Kem bakmaya kem durmaya devam et.

Evladı mis kokanlar üç gün üç gece salon kiralamaktalar haberiniz olsun. Kına yakıp gitmekteler diğer illere. Sığdır bunları da gönlüne. Sığdır gitsin hayat. Sığ kal derinden, düşünceden soğut iklimini. Kadim sesli arkadaşlarım solmakta.

Dilim, gönlüm bilirsin sabahları erken olur surların şehrinde. Caddelerindeki çocuklar cesur, sevgili ve has kokmaktadırlar.

Bilirsin hayatın güneşidir insan.

İnsan kalabilecek miyiz odur sorgulanmakta olan.

Kalabilecek miyiz?


İffet DİLER

15.07.2012


Son Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2012 14:36

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.