Astrolojinin Özgür Ruhlu, Devrimci Çocuklarý: Demokrasinin Burcu Kova

24 Ocak 2011 01:48 / 5544 kez okundu!

 


Sýrada geleceðin ve aydýnlanmanýn burcu Kova ile özgürleþmek ve dünya vatandaþý olmak var. Astrolojiyle yaþam sahnesine demokrasinin burcu “Kova”lar geldiðine göre, ülkemize de bir gün demokrasi gelir mi acaba?


. Çok akýllý, dahi
. Orijinal
. Yaratýcý
. Yenilikçi
. Hoþgörülü
. Ýsyankar
. Reform ve deðiþim yanlýsý, insanlýða karþý içten ilgili
. Dost canlýsý
. Baþkalarýný düþünen
. Ön yargýlý olamayan
. Giriþken ve çok fazla insan tanýyan


Bu kadar akýllý, yaratýcý ve yenilikçi bir burcun kendinden çok baþkalarýna yardým etmekten hoþlandýðýný daha önce biliyor muydunuz?

Bilgi Çaðý’nýn habercisi olan ve Küresel Dünya olgusunu yaratan Kova, kendi burcu ile daima övünür ve gurur duyar ancak onun gözünde tüm burçlar eþittir ve herkes haklarýný özgürce ifade etme ve enerjilerini özgürce yayarak uygulama hakkýna sahiptir.

Astrolojiyi oluþturan burçlarýn sonunda yer alan üç burç, kendilerinden önce gelen tüm burçlarýn enerjilerini de taþýdýklarý için anlaþýlmasý zor ve karmaþýk özelliklere sahiptir. Kendisinden önceki Oðlak’ýn düzeni vurgulayan tavrýnýn tersine Kova, demokrasi fikrini savunmaktadýr. Oðlak’ýn hiyerarþisine karþý ayaklanan Kova, diðer burçlardan farklý olarak yepyeni bir örnek oluþturarak “devrimci” bir burç olmuþtur.

Þiddetle deðiþime inanan ama þiddeti baþkalarýna býrakan demokrasinin burcu Kova, tüm burçlarýn içinde en geliþmiþ olanýdýr. Diðer burçlarýn pek geliþmiþ egolarýnýn aksine bir dünya vatandaþý olarak bizlere “tuhaf” görünebilir. Baþka gezegenlerden gelmiþ olmasýnlar sakýn? Belki de bizleri geliþtirmeye, deðiþtirmeye geldiler, kimbilir?

Bilim ve teknoloji, “dahilerin” burcu olan Kova tarafýndan yönetilir. Buluþçu, spontan, orijinal ve eþsiz özellikleri ile adeta zamanýn ilerisinde yaþarlar. Bu halleri baþka bir gezegenden geldiklerini kanýtlamak için belki de yeterli olabilir.

Kova’nýn düþündüðü her þey yarýn için daima bir ipucudur. Gezegeni Uranüs olan ve Uranüs’ün bilinmeyene kendini kaptýrma ve mistik sýrlarý hiç uðraþmadan algýlama konusundaki korkunç yeteneði O’na garip ve yüksek derecede bir ruhsal kehanet sezgisi saðlar.

Kova için özgürlüðün yaþamsal bir deðeri vardýr; kafasý ve bedeni rüzgar gibi özgür olmalýdýr. Bu yüzden ona delicesine sahip çýkar.

Ýnsanlarý farklý bir biçimde seven Kova, bir insanýn sahip olabileceði en iyi arkadaþtýr. Farkýndalýk seviyesi o kadar geliþmiþtir ki, arkadaþlarýnýn ve sevdiklerinin kendisi ile birlikte yükseklere týrmanmasýný arzular, bunun için onlarý yönlendirir ve destekler.

Ancak, kovasý ile herkese su taþýyan sürekli faal Kova, daðýttýðý sudan çoðu zaman kendisi de içmeyi unutmamalýdýr. Enerjisini depolayabilmesi için bu þarttýr.

Özgünlüðü ile diðer burçlardan çok farklý olan Kova’lar ayný zamanda doðal bir nezakete sahip, politik ve komiktir.

Her zaman beklenenden ziyade beklenmeyeni yapar.

Bir þekilde ýþýklarý üstüne çeker ve kendisi istemese bile toplumun ilgisini çeker.

Gelenek, görenek ve otorite O’nu hiç etkilemez.

Verdiði sözleri tutar, faturalarýný eksiksiz öder.

Özgür bir ruha sahip olan Kova, sevgisini ona meydan okuyan, neþeli, zeki, entelektüel ve ilginç bir insanla paylaþmak ister.

Geleceðin ve aydýnlanmanýn burcu Kova ile özgürleþmeye ve dünya vatandaþý olmaya ne dersiniz?

Bütün "Kova"larýn doðum gününü kutluyorum, iyi ki varsýnýz!


Sevgilerimle,


Hürriyet Mýsýrlýoðlu

24.01.2011



Not: Yararlandýðým kaynaklar Gahl Sason, Linda Goodman ve Jeanne Avery’nin astroloji kitaplarý



Son Güncelleme Tarihi: 28 Aralýk 2021 08:03

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
26 Ocak 2011 13:39

AhmetTastan

Ben de Kova´dan az sonraki burçta (Koç) doðmuþum, bu kadar olumlu þeylerden bir miktarý bize de bulaþmýþtýr herhalde, sevgi ve saðlýk dileklerimle.

25 Ocak 2011 16:54

nuhungemisi

Ayþe Kilimci'nin bu yazý üzerine yazdýðý yorum-yazýsý için bakýnýz:

KOVA OLACAÐIMA KEDÝ OLAYDIM…



Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.