Hayvanseverler turlara tepkili

25 Şubat 2010 17:42  

 

Hayvanseverler turlara tepkili

Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz, sivil toplum örgütlerinin yunus gösteri merkezleriyle ilgili baskıları nedeniyle turları askıya aldıklarını söyledi.

Recep Yavuz, Avrupa'daki hayvan hakları dernekleri başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütlerinin yunus gösteri merkezlerindeki yunusların standartlara uygun yaşam ortamı bulamadıkları iddiasıyla tepki gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Avrupa'daki sivil toplum örgütlerinin baskısıyla turları askıya aldık. Sivil toplum örgütleri hayvan hakları konusunda çok hassas. Alanya'da 4 yunusun ölmesi de tepkileri artırdı. Tam da rezervasyon döneminde bu olay alevlendi. Rezervasyon döneminde Türkiye aleyhine olumsuz bir durum oluşmasını istemedik. Bu nedenle de Öger Tur olarak yunus gösteri merkezlerine düzenlediğimiz turları askıya aldık.''

Yunus gösteri merkezlerinin standartlara uygun hale getirilmesi durumunda turlara yeniden başlayacaklarını belirten Yavuz, ''Çocuklar yunus gösterilerini çok seviyor. Dünyanın birçok yerinde bu merkezler var. Türkiye'de de olması normal. Ancak istenen Avrupa normlarına uyulmasıdır. Bu sağlandığı takdirde turlar yeniden başlayacaktır'' dedi.

Haytap'tan teşekkür

Öte yandan, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) da internet sitesinden açıklama yaparak, Öger Tur'a kararından dolayı teşekkür etti. Haytap'ın açıklamasında, Öger Tur'un yunus gösteri merkezlerine turlarını iptal ettiğine, internet sitesinden de duyurduğuna işaret edilerek, Öger Tur yetkilileri ile kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür edildi.


Lojiport.com



 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0