Hayvan Katliamı Protesto Edildi

16 Kasım 2009 23:37  

 

Hayvan Katliamı Protesto Edildi

Hayvan Özgürlüğü İnisiyatifi’nin çağrısıyla bir araya gelen 100’e yakın kişi bugün saat 13.00’de İBB Hasdal Hayvan Barınağı önünde toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta belediye veterinerlerinin 70’e yakın yavru köpeği kuduz şüphesiyle müşahade altına dahi almadan öldürmesini ve bu uygulamanın bahanesi olan 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu’nu ve uygulama yönetmeliğini protesto ederen bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklaması yapmak için barınağa doğru yürüyüşe geçen grup barınağa 50 metre kala Jandarma barikatıyla durdurularak barınağın önüne yürümeleri engellendi. Barikatı zorlayan ve ilerlemekte kararlı olan grup jandarma ile uzlaşmayı reddetti. Kendini birbirlerine zincirleyen bir gurup eylemci barikatın kenarından ilerleyince müdahalede zayıf kalan jandarma barınağın önüne çekilerek girişi korumaya karar verince barınağın önüne kadar ilerleyen eylemci gurup burada bir basın açıklaması yaparak katliamı ve yasayı kınadılar. Daha sonra barınağın önüne yanlarında getirdikleri bir bidon kırmızı boyayı öldürülen hayvanların kanlarını temsilen döken gurup bu alana ellerinde taşıdıkları hayvan katliamı fotoğraflarını koyarak uygulamaları ve yetkilileri kınayan sloganlar attılar.

Asfalta dökülmeye başlanan kırmızı boyaya engel olmak isteyen Jandarma komutanına bir eylemcinin “boya yıkanınca çıkar, 70 hayvanın dökülen kanını kim nasıl temizleyecek komutan?” sorusunu yöneltmesiyle engelleme girişiminden vazgeçilmesi dikkat çekiciydi. Bir diğer dikkat çekici ayrıntı ise Kemerburgaz yolunda ulaşımın çok zor olduğu eylem yerine gelen 100’e yakın eylemcinin çoğunun bireysel katılımcı olmasıydı.

Eylemden fotoğrafları ve basın açıklamasının tam metnini aşağıda yayınlıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hasdal Geçici Hayvan Bakımevi adıyla bilinen barınakta 16 Ekim 2009 günü, 70′ye yakın yavru köpeği kuduz şüphelisi olarak öldürdü.

Geçtiğimiz günlerde, aylardır kuduz karantinası altında ve devletin yasalarına göre bu bölgeden hayvan çıkarmanın yasak olduğu (**) Habibler bölgesinden köpek toplama emrini alan belediye ekipleri, topladıkları köpekleri Hasdal’daki barınağa getirmiş, bu köpeklerin içinden bir yavru köpek diğer yavruların bulunduğu bölüme konulmuştur. Hiçbir hastalık belirtisi göstermeyen, davranışlarında herhangi bir aykırılık olmayan bu yavru köpek, ertesi gün ölü şekilde bulunmuş, belediye görevlileri ölen köpeğin bu bölümdeki diğer yavrulardan birkaçını ısırdığını, ısırılan köpeklerin de anında (!) salya akıtmaya başladığını iddia etmiştir.”Bir günde bir canlının kudurabileceğini iddia edecek kadar” bilimsel gerçeklerden uzak bir şekilde çalışan, üstlerinden ve patronlarından aldıkları her emri toplum ve halk sağlığı menfaatini düşündükleri iddiasıyla yerine getirerek devletin daimi uşaklığını yapan, sokaklarda kıt kanaat yaşayan bu canlıların yaşamlarını kolaylaştırmak yerine onları imha etmeyi benimsemiş ve gözlerini kırpmadan canlı öldürebilen bu zihniyet, daha önce birçok kez yaptığı gibi müşahede altına almadan, hiçbir karantina tedbiri uygulamadan 16 Ekim günü 70′ye yakın yavru köpeği kuduz olabilecekleri bahanesiyle katletmiştir. Hekim olduğunu iddia eden, belediyenin müdürü Gençdal’ın ifadesine göre bu katliam, ötanazi ile değil, kendi yöntemleri ile yapılmış ve katledilen hayvanların ölüleri delil olarak kullanılmamak üzere yok edilmiştir.


Haberin devamını okumak için bakınız:

http://yesilgazete.org/2009/11/14/hayvan-katliami-protesto-edildi/

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0