SEN NE İLE ÖVÜNECEKSİN?

29 Temmuz 2018 15:51 / 1881 kez okundu!

 

 

“Nesnel bakış açısı: Sol ölmez, solcular ölür; sağ ölmez sağcılar ölür; futbol ölmez, futbolcular ölür; düşünce ölmez, düşünürler de ölmez.“

 

****

 

Sen ne ile övüneceksin?

 

Sordum: Eğitim/Öğretim sürecine henüz başlayacak bir evladın var, sen o evladına "solcu" geçmişini övünerek mi nakledersin yoksa o geçmişte olup-bitenleri bir ibret vesikası olarak mı anlatırsın?

20'li yaşlardaki gençlere değil çünkü onlar yine de doğru ile yanlışı birbirinden ayırt etme yetisine sahipler ve yine de belli bir yaşam deneyimleri var, söz konusu olan özellikle henüz ilköğretim ilk kademede olan evlatlar...

Sen 16-17 yaşlarında hiçbir araştırma-inceleme yapmadan biraz da okuldaki arkadaşların ya da mahalledeki abi ve ablaların yönlendirmesiyle (örgütlemesiyle) herhangi bir sol fraksiyona bilinçle değil tesadüfle giriş yapmışsın.

Var mı itiraz?

Marks'ı okumadan Marksist olmuşsun.

Var mı itiraz?

Hadi Marks'ı yarım yamalak okudun diyelim, ya hu Marks'ı önceleyen düşünürleri okumadan Marks anlaşılır mı...

Var mı itiraz?

Sonra senin gibi "düşünmeyen" diğer sol fraksiyonlarla kavga etmişsin (Sosyal faşist/Maocu faşist gibi), hatta silah kullanmışsın- onlar farklı "düşündüğü" için, yine sağcı "düşüncede" olanlara da faşist demişsin ve onlara karşı da silah kullanmışsın ya da kafa-göz yarmışsın. Tabi ki onlar da sana aynı tür davranmışlar.

Var mı itiraz?

"Fakat" diyeceksin "biz; eşitlik, özgürlük" istedik. O "idealler" aslen senin değil, "liboş" dediğin liberallerin idealleriydi. Var mı itiraz? Söyle bana söz konusu hikayede sen ne ile övüneceksin? İlköğretim çağındaki evladın için övünç pratiğin nedir?

Nesnel bakış açısı: Sol ölmez, solcular ölür; sağ ölmez sağcılar ölür; futbol ölmez, futbolcular ölür; düşünce ölmez, düşünürler de ölmez.

 

Hasan BASRİ

29.07.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.