CORONA GÜNLERİNDE EVDEN NOTLAR/2

05 Nisan 2020 14:41 / 1780 kez okundu!

 


"Hayatın esasını kavrayan trajik bakış açısından bihabersen, "Güzel günler göreceğiz çocuklar" saçmalığına iman edersin. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da hem güzel günler göreceğiz hem de kötü günler. Hayattan çıkardığımız bilgi bu şekilde"

 

****

 

CORONA GÜNLERİNDE EVDEN NOTLAR/2


 

Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını ölüm orucu nedeniyle kaybetti. Bunun üzerine geçmişe dayalı olarak şimdinin muhasebesini kısaca tekrar yaptım. 



Lafı uzatmadan: Düşünüp taşınma etkinliğiyle pek de ilgileri olmayan şu militan solcular kimlerdir, nasıl insanlardır, bilir misiniz?


Söz konusu ölümün nedeni olan eylem biçimi bağlamında önce insanları ölüm orucuna kışkırtırlar. Psikolojik ve ideolojik yollardan ölüm orucundaki insanın tedavi almasına engel olurlar. Sonra "son" gerçekleşir, eylemci ölür.
 

Bunlar ölümü kutsarlar. Aslında onlar için eylemcinin hayatının, geleceğinin, ailesinin hiçbir kıymeti yoktur. Ölüm gerçekleşir fakat onların şaklabanlıkları bitmez. Eylemcinin cenaze törenini istismar ederler.

 

Bunları hep yaşadık gördük, tekrar ve tekrar.

 

Sizin özgürlüğünüz batsın...

 

***
 

2 yıl önceki bir not: 

 

Hayatın esasını kavrayan trajik bakış açısından bihabersen, "Güzel günler göreceğiz çocuklar" saçmalığına iman edersin. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da hem güzel günler göreceğiz hem de kötü günler. Hayattan çıkardığımız bilgi bu şekilde...

 

Hasan BASRİ

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.