Haberal’ın iletişimi kesildi

02 Şubat 2011 13:12  

 

Haberal’ın iletişimi kesildi

Ergenekon sanığı Prof. Mehmet Haberal'ın hastanedeki odasında internet bağlantısı olan bir laptop ve telsiz bulundu. Haberal'ın dinlemelere yakalanmamak için telsiz kullandığı belirtildi.

İSTANBUL - Ergenekon tutuklusu Prof. Mehmet Haberal'ın odasında yasak olduğu halde iletişim cihazları olduğunu öğrenen emniyet yetkilileri bunun için bir operasyon planladı.

Haberal’ın dinlemeye yakalanmamak için telsiz ile haberleştiği, polisin geldiğini hastane girişinde bekleyen birileri tarafından telsizle bildirildiğinin belirlenmesi üzerine jammer'lı önlem alındı.

Haberal'ın hastane odasında 19 Ocak akşamı İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, Adalet Bakanlığı'nda dört müfettiş ve savcı nezaretinde arama gerçekleştirilmişti.

Yaklaşık 6 saat süren aramanın, Haberal'ın yattığı hastanede gerekli güvenlik şartlarının sağlanmadığı internet ve bazı iletişim araçlarını kullandığı yönündeki bilgi üzerine 'Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı' hakkında Adalet Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı kaydedilmişti.

Akşam gazetesinin haberine göre Polis baskın öncesi hastane ve çevresini adeta abluka altına almış. Haberal'a baskından hastane önünde bekleyen bazı kişilerce telsizle haber verileceği bilgisi üzerine polisin hastaneye jammer'la gittiği ortaya çıktı.

Jammer'ın tüm iletişim araçlarını polis ve müfettişler Haberal'ın odasına girene kadar kestiği belirtiliyor. Aramada, Haberal'ın odasında yasak olmasına rağmen internet bağlantısı bulunan bir laptop ve telsiz bulunmuştu.

Telsizin Haberal'ı uyaran kişilerle irtibatta kullanıldığı öne sürüldü. Yetkililer, telsizin teknik takibe takılmamak için tercih edildiğini belirtiyor. Odada bulunan evrak, CD ve dokümanın incelenmesi sürüyor.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0