Günay: Noel Baba’nın kemiklerini isteyeceğiz

29 Aralık 2009 16:38  

 

Günay: Noel Baba’nın kemiklerini isteyeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Noel Baba’nın İtalya’ya kaçırılan kemiklerinin geri isteneceğini söyleyerek, “Her objenin ait olduğu yörede sergilenmesi anlayışıyla kemikleri isteyeceğiz” dedi.

ANTALYA’nın Demre İlçesi´ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Noel Baba´nın kemiklerinin istemenin haklı bir talep olduğunu belirterek, “Her objenin kendine ait olduğu yörede sergilenmesi anlayışıyla bunları isteyeceğiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği´nin (AKTOB) 25´inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bulunduğu Antalya´da, dün akşam Demre’yi ziyaret etti. Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek´le kısa bir görüşme yapan Günay, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Günay, Demre´deki Andriake Liman Kenti ve Myra Antik Kenti kazılarını yürüten Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik´in, “Demre´den 1087 yılında İtalya’nın Bari şehrine kaçırılan Noel Baba´nın kemikleri getirilmeli, Demre´deki mezarına konulmalı” sözlerine yönelik sorular üzerine şunları söyledi:

“Tarihi değerlerimiz arasında görkemli yapı ve yapı parçaları da var. Bunlar dünya müzelerinin önemli kısmını oluşturuyor. Her objenin ait olduğu yörede sergilenmesi anlayışıyla bunları isteyeceğiz. Müze ve arkeolojik alanlarımızı daha fazla sahiplenmeye, bu talebimizin haklılığını dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Kısa vadede bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

Günay, Noel Baba´nın kemiklerinin ne zaman isteneceği sorusunu ise Günay, “Bunu bilim adamı arkadaşlarımla tartışmam gerekir. Elimizde hazır bir takvim yok” diye yanıtladı.


Hürriyet.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0