Seçim kritiði desem de…

03 Temmuz 2018 00:16 / 1487 kez okundu!

 

Seçim kritiði desem de…

 

Aslýnda bizim ülkemizde seçim bittiði an, yeni seçim polemikleri baþlayadurur. Kaldý ki polemiksiz, gereksiz boþ konuþmalarla geçmeyen huzurlu tek bir günümüz yok. Doðal olan, seçim bitince bir nefes almak, köþemize çekilip deðerlendirmeler yapmak olmalý. Oluyor mu; yok caným… Geleneksel seçim sonrasý ‘CHP Halüsinasyonlarý Günlerine’ maruz kalýyoruz. Kendimi bildim bileli bu hep böyledir.

 

****

 

Seçim kritiði desem de…

 

Bitti!

Hepimizi bir ölçüde geren, yer yer sinirlendirip yer yer güldüren bir seçim dönemi de bitti nihayet.

Aslýnda bizim ülkemizde seçim bittiði an, yeni seçim polemikleri baþlayadurur.

Kaldý ki polemiksiz, gereksiz boþ konuþmalarla geçmeyen huzurlu tek bir günümüz yok. Doðal olan, seçim bitince bir nefes almak, köþemize çekilip deðerlendirmeler yapmak olmalý.

Oluyor mu; yok caným… Geleneksel seçim sonrasý ‘CHP Halüsinasyonlarý Günlerine’ maruz kalýyoruz. Kendimi bildim bileli bu hep böyledir.

Bu CHP var ya bu CHP, tüm seçimlerin birincisi olarak çýkar hep! Daha þimdiye kadar CHP’nin bir seçimi kaybettiðini görmedim! Ya siz!?

Siz, evet siz CHP seçmeni olan siz; hep kazandýnýz deðil mi; koskoca parti lideri yalan mý söyleyecek. Son 10 seçimdir, daima birinciydiniz!

Erdoðan, sizin oylarýnýzý çalmakla kalmýyor, sandýk görevlilerinizi de çalýyor ve oylarla birlikte bir mahzene kilitliyor! Aman ha ironi desem mi þuraya! Neme lazým; bunlar farklý bir tür!

Seçim günü akþamý, ciddi ciddi Muharrem Ýnce’nin ve eþinin kaçýrýldýðýna inandýlar. Tehditle, Ýnce’ye seçimi “Adam kazandý” diye söylettirildiðine de inanýp, yer yüzünün en “zeki” insan profili olarak tarihe geçtiler.

Twitler, çok þekerdi. “Sayýn Baþkan, baþýn dertteyse, 3 kere tamam de, durumu anlar seni kurtarýrýz” diyeninden, karalar baðlayanýna kadar seç beðen al.

Allah’ým nasýl yazýlýr bunlar ciddi bir dille, ne söylenir bu üretim hatalarýna bilemedim.

Karar verdim “geyik yapmaya”... Yoksa delirtir bunlar bizi de. Düþünsenize, bunlara yanýldýklarýný nasýl anlatacaksýnýz.

Adamlar þizofrene baðlamýþ! Bu da Ýnce’den bir inciydi ha! “Þizofren misiniz siz ya!” deyiþi bence tarihe geçmeli..

Bu tespit fevkalâde bilimsel ve CHP tarihinde ilk kez yapýlaný en gerçekçi olanýydý. Fizik okumuþ ya birazcýk; belki ondan! Te Allah’ým, sýyýrmak üzereyim ben de! Bunca zýrdelinin arasýnda varsa saðlam kalan, bizimdir!

Neyse gelelim þimdi, CHP acemisi Ýnce’ye. Sen çýk de ki; “Adam kazandý!” Tuh sana! Olacak iþ mi! Kýzdýrdýn, ülkenin en demokrat, en çaðdaþ, en adil, en tarafsýz adamý Kýlýçdaroðlu’nu. Vay babooo! Bir gürledi, bir hýrladý!

Garibim meðer koltuk gitti derdine düþmüþ. Ne yapacak bu durumda, kitlesinin nefretini kaþýyacak.. Kimden nefret ediyorlar malumunuz. Etik, ahlâk, edep, kural, kaide, demokratik kültür gibi sözcükler, harften ibaret.

Þýmarýklýðýn zirvesinde say sayabildiðin kadar. Nasýlsa dünyanýn en demokrat “diktatörü” olan bir AK Parti Lideri var. En çok, dava açar tazminatý ödersin. Kaldýðýn yerden devam! Utanmak! O da ne ola ki! Koltuk gidiyor koltuk. Gürle, hýrla, yansýtma yap, çirkinleþeceðin kadar çirkinleþ, mahsuru yok. Kim sorgulayacak, yukarýda yazdýðým ‘dünya güzelleri mi”!

Evet, “Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir” dedi!

Ýkinci kaybedeni de Ýnce’ydi; dilinin altýndaki baklaya göre. Çünkü, beklenen oyu almamýþ. Ne olmuþ yani 41 yýl sonra ilk kez yüzde 30 aldýysa? Mühim olan Padiþah Kemal’in beklentisiydi!

Boþuna mý dedi “Gel buraya Muharrem Ýnce!” diye. Böyle bir lütuf varken, bir de tebrik mi edecek seni. Erdoðan’ý zaten tebrik etmez, çünkü seçimi kaybetti!

Þiiiþt! Hastalarla zýtlaþmak olmaz! He he deyip, iþimize bakalým…

Halk hizmet beklemekte, bu kadar eðlence yeter!

 

Güldalý COÞKUN

milatgazetesi.com

01.07.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.