MUCÝZE

09 Ocak 2021 18:30 / 2256 kez okundu!

 

 

"Bir hastaný mý kaybettin, birine bir þey mi oldu?" gibi sorularýn cevabý, "Hayýr"dý. Öncelikle sakin olmamý ve oturmamý isteyip konuþacaðýný söyledi.
Ameliyat esnasýnda ayaðýnda hissettiði uyuþukluðun uzun sürmesi nedeniyle MR çektirdiðini ve beyninde bir tümöre rastlandýðýný söylediðinde, dondu her þey. Dünya, zaman, ben.. Kimim, neredeyim, bu bir rüya... Þaka belki de...

Gerçekti maalesef."

 

****

 

MUCÝZE

 

Merhaba;

Yazacak hâletiruhiyeye ancak kavuþtum.

Her zamankinden daha erken eve gelen oðluma kapýyý açtýðýmda, ilk iþi, bana sýmsýký sarýlmak oldu. Kovid illetinden beri kapýyý açýp, geriye çekilirken bu davranýþýn nedenini sordum. Gözleri buðuluydu. (8 Aralýk 2020)

"Bir hastaný mý kaybettin, birine bir þey mi oldu?" gibi sorularýn cevabý, "Hayýr"dý. Öncelikle sakin olmamý ve oturmamý isteyip konuþacaðýný söyledi.

Ameliyat esnasýnda ayaðýnda hissettiði uyuþukluðun uzun sürmesi nedeniyle MR çektirdiðini ve beyninde bir tümöre rastlandýðýný söylediðinde, dondu her þey. Dünya, zaman, ben... Kimim, neredeyim, bu bir rüya... Þaka belki de...

Gerçekti maalesef.

Hocalarý, tüm gün üzerinde çalýþmýþ ve ciddi riskleri nedeniyle bu tür ameliyatlarda kýymetli bir isim, Gazi Yaþargil'in öðrencisi olan Prof. Dr. Uður Türe'nin ameliyatý yapmasýnýn doðru olduðuna karar vermiþler. Ýletiþimi kendileri kuracaklardý. Ýlk uçakla Ýstanbul'a gittik.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne vardýðýmýzda, "içimden filmler karýþmýþmýþ mesela deyiverseler" diye hayal kuruyordum. Olmasý mümkün deðildi ama iþte...

Bir mucize aslýnda bu tümörün varlýðýný bu aþamada fark etmek. Hatta "nereden aklýna geldi de MR çektirdin?" diyordu arkadaþlarý. Zira "uzun süren ameliyatlarda hepimizde bu tarz uyuþmalar oluyor" dediler.

Üstelik her iki ayaðýn uyuþmasý da bu tümörün belirtisi deðilmiþ. Bunlarý duyunca, sevinmeli mi, ne yapmalý bilemedim. Allah bir iþaret göndermiþti. 

Sayýn Türe'nin asistanlarý ameliyat hazýrlýklarýný bitirdikten sonra, saatler süren ameliyat baþarýyla sonuçlandý. Bu ilk nefes alýþýmdý. 

Ayýldýktan sonra görüntülü olarak görüþtüðümüz yoðun bakýmda, sað elinin baþparmaðýný, diðer tüm parmaklara dokundurmasýyla daha da rahatladým. Çünkü kuzumun en büyük korkusu mesleðini bir daha yapamamaktý.

Þimdi evimizdeyiz. Tüm sonuçlar güzel çýktý. Geçici hafýza sorunlarýnýn dýþýnda gayet iyi ve tüm ihtiyaçlarýný kendisi karþýlýyor; çok þükür.

Bana gelince, en küçük problemde çeneme vuran ben, sustum. Kelimelerimi yitirdim. Ne karþýlardý ki hissettiklerimi!

Lafta deðilmiþ meðer; öðrendim ki bir anne için gerçek acýnýn tarifi de, dili de yokmuþ. Sustum.

Allah, hepimizin çocuklarýný bizlere baðýþlasýn. Beterinden korusun, kollasýn inþallah.

 

Güldalý COÞKUN

 

Son Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021 11:44

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.