KORONA'DAN KORUNMAK

16 Mart 2020 11:35 / 3900 kez okundu!

 

 

"Bu arada yaklaþýk 50 kadar ülke, bize ait yerli üretim virüs taný kitini kullanýyormuþ. Hatta özel uçakla gelip alan ve hala sipariþ veren  ülkeler varmýþ. Bravo üretenlere; gurur duyduk.

Bu virüse karþý alýnan tedbirlerde Saðlýk Bakanlýðý, iyi bir sýnav veriyor. Daha Çin'de ortaya çýkar çýkmaz, bizimkiler oldukça aktif davrandý. Ýlk iþleri Bilim Kurulu oluþturmak ve tedbir listesi hazýrlamak oldu. Her gün, yeni duruma göre pozisyon alýnmaya devam ediliyor."

 

****

 

KORONA'DAN KORUNMAK

 

Ýtalya'da ilk vaka ortaya çýktýðýnda kimse umursamadý. Normal hayatlarýna devam ettiler. Ýtalyan devleti önlem almadý. Alsa da kaçýnýlmaz olduðunu görüyoruz. Çünkü iþin içinde milyonlarca insan varsa, onlarý kontrol etmek çok zor. Tüm insanlar ayný bilinç düzeyinde deðil maalesef.

Ülkemizde de Saðlýk Bakanlýðý öncülüðünde tüm tedbirler alýndý, uyarýlar yapýldý ama insanlarýn çoðunun umursamadýðýný gördük. Mobilizasyon az olacak dendi, millet marketlere, kuyruklara doluþtu. Yurt dýþý seyahat yapýlmamasý önerisinde bulunuldu, yine dinleyen olmadý. 

Her sosyal sýnýf ya da inanç grubu, bildiði gibi yaþamaya devam etti. Kimse zevkinden, konforundan, isteklerinden taviz vermedi..

Belki de Ýngiltere bunu bildiði için, "Ölen ölsün, kalan bizimdir!" dedi. Bu muydu yani istenilen..!

Laikçi tayfa, umrecilere saldýrýyor. Ýyi de farkýnýz ne. Sizler gece kulüplerini doldurmaktan, Avrupa ve ABD gezilerinden vaz mý geçtiniz. Ýlk vaka ve etrafýndaki 7 kiþi Avrupa, son vakalar da Avrupa ve ABD'den deðil mi? 1 vaka umrecilerden, onun da zincir gelir yakýnda..

Yani sonuçta benzer davranýþlarý sergilediniz. Kuralsýz ve sorumsuz insanlardan çekiyoruz, ne çekiyorsak.

***

Bu arada yaklaþýk 50 kadar ülke, bize ait yerli üretim virüs taný kitini kullanýyormuþ. Hatta özel uçakla gelip alan ve hala sipariþ veren ülkeler varmýþ. Bravo üretenlere; gurur duyduk.

Bu virüse karþý alýnan tedbirlerde Saðlýk Bakanlýðý, iyi bir sýnav veriyor. Daha Çin'de ortaya çýkar çýkmaz, bizimkiler oldukça aktif davrandý. Ýlk iþleri Bilim Kurulu oluþturmak ve tedbir listesi hazýrlamak oldu. Her gün, yeni duruma göre pozisyon alýnmaya devam ediliyor.

Yine de virüs bu; çok dikkatli olmalýyýz. En erken Nisan sonu aþý test edilebilir deniyor. 

Ellerimizi en az 20 sn sabunla yýkamaya devam; daima...

 

Güldalý COÞKUN

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020 11:38

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.