Chp Seçmenindeki Hayal Kýrýklýðý

18 Temmuz 2018 15:10 / 1492 kez okundu!

 

Chp Seçmenindeki Hayal Kýrýklýðý

 

“Evet ama biz chp hep muhalefet olsun diye mi yýllardýr destekliyoruz. Ýnsanlar bi þapkasýný önüne koyup düþünsün artýk bu kaçýncý yenilgi, bu kaçýncý hezimet biz utanýyoruz kaybetmekten artýk, parti yönetimi utanmýyor.(Ç.A)”

 

****

 

Chp Seçmenindeki Hayal Kýrýklýðý

 

CHP’li gazeteci-yazar Gürkan Hacýr, bir TV kanalýnda, CHP seçmeninin çok öfkeli, kýrgýn olduðunu ve kendilerini terk edilmiþ hissettiklerini söyledi.

Bu halin, CHP kurmaylarýnýn ve liderinin twitter hesaplarýnýn altýndaki yorumlarda gayet net okunabileceðini belirtti.

Kýlýçdaroðlu’na istifa et diyen, Ýnce’ye 2 saat boyunca neredeydin diye soran, artýk seçim yenilgisinden usandýklarýný ifade eden yorumlar.

Seçim öncesi, umut dolu twitlerin yerini, isyan dolu twitler almýþtý.

Aslýnda seçim öncesi sadece umut deðil daha fazlasý vardý CHP seçmeninde. O kadar emindiler ki kazanacaklarýndan, en ufak bir tereddütleri yoktu.

23 Haziran’da kuaföre gittim. Bir neþe bir coþku anlatamam. Birinin, bir doðum günü partisi var sandým. Çünkü, içeri girdiðimde, kutlama yapmaktan bahsediliyordu. Sohbetin devamýnda anladým ki; 24 Haziran akþamý, Ýnce’nin seçilmesini kutlayacaklardý.

Haklý haksýz söylemlerini bir tarafa býrakýp, her þeyden baðýmsýz, yýllardýr hiçbir seçimi kazanamamanýn yarattýðý öfkelerinin, onlarý nasýl hýrslandýrdýðý barizdi.

Ýnce’ye övgü dolu sözlerin yanýnda, “Bitti bu iþ, bitti, yarýn kurtuluyoruz!” diye el çýrpýyorlardý. Elbette, saygý duydum. Son derece doðal ve olmasý gereken bir talep.

Doðal olmayan bir partinin yýllardýr, liderleri, kurmaylarý, yazýlý ve görsel basýnýyla, aslýnda bal gibi bu insanlarýn duygularýyla oynamalarýdýr.

Seçim kararý alýndýðýnda, CHP’nin ilk söylemi; “oylarýmýzý bu kez çaldýrmayacaðýz” vb ifadeler olur. Halk TV, Cumhuriyet, Sözcü ve benzer yayýn çizgisinde olan gazete ve yazarlarýnýn, bitmek bilmez yalan ve çarpýtýlmýþ haber-yorumlarý, bu insanlarý, sürekli kin ve nefretle besledi yýllarca.

Bu yaptýklarýnýn, insanlarýn psikolojisini bozan yayýn anlayýþýyla kendi ayaklarýna sýktýklarýný, belki Ýnce’nin, “Kaçýrýlmadým, þizofren misiniz!” ifadesinde veya hala “ Ýnce, tehdit edildi!” diye yazýlan, artýk týbbýn alanýna giren þüphecilik, kaygý bozukluðunun normalin üstünde olmasýndan anlarlar!

Ýnce’nin attýðý iki twite bakalým:

“Ne yaparlarsa yapsýnlar, kaybedecekler. Hileyle hurdayla seçim kazanma dönemi artýk bitti. Bu yöndeki haberlerle sakýn yýlgýnlýða, karamsarlýða kapýlmayýn. Sandýða gidin, oyunuzu kullanýn, umudunuzu asla yitirmeyin. Ben caným pahasýna oyunuza sahip çýkacaðým, baþaracaðýz.
(08:35 - 24 Haz 2018 / Ýnce)

Anadolu Ajansý manipülasyon yapýyor, Erdoðan’ýn yüksek oy aldýðý yerlerin sonuçlarýný öncelikli veriyor. Sandýk görevlilerimize sesleniyorum moralinizi bozup asla sandýklarý terk etmeyin.
(14:19 - 24 Haz 2018 /Ýnce)”

Seçim bitti. Ýnce, canlý yayýnda o akþam þahitleriyle, hangi otelde ne yaptýðýný defalarca anlattý ama; kimse duymadý. Hatta; “Adam, kazandý!” demesini tehdide baðlayanlara, 10 milyon oy farkýn, çalýntý olamayacaðýný da anlatamadý.

Yýllarca, düþünmeme konforunu enteresan yöntemlerle saðlayýp, damardan verdiðiniz saçmalýklarla, kendi Frankeþtayn’larýný yarattýlar.

Mitinglere katýlan kalabalýklarýn 10 katýný söyleyerek, olmasýný istediðiniz þeyleri olmuþ gibi gösterip, insanlarý boþ hayaller ve algýlarla besleye besleye gelinen nokta budur.

CHP kaynýyor ve karþýlýklý birbirini suçluyorlar. Sorun þu ki, CHP’nin baþýna kim gelse, bu kafayla deðiþim olmaz. Bir CHP seçmeninin Kýlýçdaroðlu’na yazdýðý twitiyle bitirelim. Kimbilir, belki de utanýrlar!

“Evet ama biz chp hep muhalefet olsun diye mi yýllardýr destekliyoruz. Ýnsanlar bi þapkasýný önüne koyup düþünsün artýk bu kaçýncý yenilgi, bu kaçýncý hezimet biz utanýyoruz kaybetmekten artýk, parti yönetimi utanmýyor.(Ç.A)”

 

Güldalý COÞKUN

muzakerat.com

16.07.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.