Gölcük depremi gibi olmayacak!

12 Kasım 2009 01:19  

 

Gölcük depremi gibi olmayacak!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'da olası bir depremin Küçükçekmece ile Silivri arasında olacağını ve 6.5'in üzerinde bir deprem beklediklerini belirtti. 

İSTANBUL - Türkiye Jeofizik Kurumu Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'un asla bir Gölcük gibi olmayacağını açıklayarak, "Deprem Gölcük'ün altında olmuştur. İstanbul'un altında olmayacaktır. İstanbul'dan yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bir deprem olacak ve İstanbul depremden etkilenme bölgesi içinde olacak. İnsanların yüzde 98'inin yapılardan sağ olarak çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

Depremin Küçükçekmece ile Silivri arasında olacağını belirten Prof.Dr. Ercan, "Depremin büyüklüğü 6.5'in üzerinde, kırılış yönü doğu-batı doğrultusunda olacaktır. En büyük ivme doğu-batı doğrultusunda gidecektir. 1999 depreminin ardından yapı yoğrulmaları yüzde 15'ler civarındadır. Bu mikro kırıkçıklar nedeniyle 1999 depremi öncesi yapılan yapılar artık yorgun yapılardır. Avcılar'da bulunan yapılar depreme karşı 9. raunddan çıkmış bir boksör gibi. Yeşilköy, Yeşilyurt da öyle. En sağlam yapılar 1999 depreminden sonra yapılan binalar, daha sağlam binalar ise 2007 yönetmeliğinden sonraki yapılardır" şeklinde konuştu. 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0