Gırtlağı telle kesilen köpeğe 2 saatlik operasyon

16 Kasım 2009 23:38  

 

Gırtlağı telle kesilen köpeğe 2 saatlik operasyon

Çocukların boynunu telle bağlayarak sürüklemesi sonucu gırtlağı kesilen bir sokak köpeği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sağlık ekiplerinin iki saatlik bir operasyonu ile hayata döndürüldü. Sokak köpeği bir hafta yoğun bakımda kalacak....

Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne hemen her gün sokakta şiddete uğrayan ve sakat kalan hayvanlar getiriliyor. Özellikle çocukların boğazına tel veya naylon ip bağladığı köpeklerin boğazı kesiliyor. Sokakta şiddete uğrayan son kurban golden retriveir kırması anne bir köpek oldu.

Boğazına tel bağladılar

Çocukların acımasızca boğazına tel bağlayarak dolaştırdıkları anne köpeğin gırtlağı kesildi. Kesici tel gırtlağına saplanan anne köpeğe ilk müdahale Hayvan Bakımevi’nde yapıldı. Bakımevinde ilk olarak köpeğin boğazındaki tel çıkarıldı. Ardından boğazın yırtılan bölümü yapılan cerrahi müdahale ile dikildi. Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilirken yavrusu bulunamayan anne köpek, buradaki annesiz yavru köpeklere annelik yaparak emzirmeye başladı. Ancak boğazındaki dikişler açıldı ve yediği yemek gırtlağından dökülmeye devam etti.

Operasyon 2 saat sürdü

Bunun üzerine Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Operasyon Salonu’nda Veteriner Hekim Akın Koçhan, teknisyen Jehat Altun ve iki gönüllü sağlık ekibi anne köpeğe yeni bir operasyon daha düzenledi. Ameliyat masasına yatırılan ve anestezi uygulanan köpeğe bir yandan serum verilirken diğer yandan boğazındaki yırtık dört kat olacak şekilde dikildi. 4 kişilik sağlık ekibinin operasyonu iki saat sürdü. Köpek daha sonra sedye ile yoğun bakım ünitesine alındı ve kendisine gelmesi beklendi. Anne köpeğe 4 gün serum verilecek, daha sonra 3 gün boyunca da süt ile beslenecek. Köpeğin bir hafta sonra iyileşmesi bekleniyor.

Sokaktaki şiddete dikkat!..

Ameliyatı izleyen Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, sokakta hayvanlara uygulanan şiddete dikkat çekerek, “Hayvanların boynuna bağlanan tel ve ip onların boğazını kesiyor. Hayvan küçük iken boğazına bağlanan ip unutuluyor. Hayvan büyüdüğünde de ip boğazını kesiyor” dedi. Anne ve babalar ile öğretmenlere seslenen Ekmekçiler, sokakta hayvanlara şiddet uygulayan çocukları uyarmasını istedi. Ekmekçiler, bu konuda çocuklarda farkındalık yaratmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeyi düşündüğünü söyledi.

diyarbakir.bel.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0