GENETÝÐÝ DEÐÝÞTÝRÝLMÝÞ ÜRÜNLERE HAYIR!

28 Haziran 2009 10:50  

 

GENETÝÐÝ DEÐÝÞTÝRÝLMÝÞ ÜRÜNLERE HAYIR!

Çocuklarýmýza Saðlýklý Bir Gelecek Ýçin
GENETÝÐÝ DEÐÝÞTÝRÝLMÝÞ ÜRÜNLERE HAYIR!

Türkiye’ye 1998 yýlýndan bu yana, her yýl, milyonlarca ton genetiði deðiþtirilmiþ mýsýr, soya ve pamuk giriyor. Bunlarýn iþlenmesiyle oluþturulan 700’den fazla gýda maddesi, tüketici sofrasýna ulaþýyor. Bebeklerimiz, çocuklarýmýz, yetiþkinler; kýsacasý tüm toplum, kaçýnýlmaz bir biçimde genetiði deðiþtirilmiþ hammaddelerden üretilen gýda ürünlerini tüketme durumunda býrakýlýyor.

Kimi çevreler bu kirli ticaretten büyük rantlar elde ederken, þimdi sýra genetiði deðiþtirilmiþ tohumlarý ülkemiz topraklarýna ekmeye geldi.

Genetiði Deðiþtirilmiþ Organizma (GDO) içeren ürünlerin ekimine, ithaline ve tüketilmesine düzenleme getirme iddiasý taþýyan Ulusal Biyogüvenlik Kanun Tasarýsý Taslaðý Baþbakanlýða sunulmuþtur. Getirdiði baðýmlý kurumlar aracýlýðýyla bu Taslaðýn, GDO’lu ürün ekim, ithal ve tüketimine meþru zemin saðlamayý amaç edindiði izlenimi edinilmektedir.

GDO’lu ürünlerin insan ve hayvan saðlýðý, çevre, biyoçeþitlilik üzerine geri dönülmez zararlarý bulunmaktadýr. Bunlardan öte, bir gen bankasý niteliðindeki Türkiye’yi, tohum aracýlýðýyla sayýlarý beþi geçmeyen çokuluslu þirketlere mahkûm ederek, tarým sektörü ve üreticimizin dýþa baðýmlýlýðýný daha da pekiþtirecek bir yönelim ortaya koymaktadýr.

Ulusal Biyogüvenlik Kanun Tasarýsý Taslaðý ve GDO’larýn insan saðlýðý ve doða üzerine etkileri, bu alanda dünya genelinde yapýlan bilimsel çalýþmalar ve Avrupa ülkelerinden gelen yasaklama kararlarý ve diðer önemli konularla ilgili olarak, 28 Haziran 2009 Pazar günü saat 11.00’de TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasý Toplantý Salonu’nda, GDO’ya Hayýr Platformu Bileþenleri tarafýndan bir Basýn Toplantýsý yapýlacaktýr.

Basýn Toplantýsýna, tüm yazýlý ve görsel basýn üyeleri davetlidir.


GDO’YA HAYIR PLATFORMU BÝLEÞENLERÝ 


TARÝH : 28 Haziran 2009, Pazar
SAAT : 11.00
YER : Ziraat Mühendisleri Odasý, M. YÜCELER Toplantý Salonu
Karanfil Sok. 28/19, Kýzýlay / ANKARA (0312 444 1 966)


GDO’YA HAYIR PLATFORMU
28.6.2009 GÜNDEM TASLAÐI


Saat: 11.00
Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarýsý Hakkýnda
Basýn Açýklamasý

Saat:12.00 Öðle Yemeði

Saat: 13.00 GDOHP Bileþenleri Toplantýsý

GÜNDEM:

1) Biyogüvenlik Yasasý Meclis Gündemine Gelinceye kadar acil eylem planýnýn oluþturulmasý
2) Basýnla Ýliþkilerin Koordinasyonu
3) Yazýlý ve görsel malzemelerin üretilmesi için sorumluluk paylaþýlmasý
4) Platform Bileþenlerinin son dönem geliþmeler hakkýnda bilgilendirilmesi için bölge toplantýlarýnýn yapýlmasý

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0