Gençlere iş dersi verdi

28 Eylül 2009 22:24  

 

Gençlere iş dersi verdi

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türkiye Endüstri Mühendisleri Öğrenci Buluşması’nda (TEMÖB) gençlere tecrübelerini anlattı, başarı sırlarını paylaştı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Sistemleri Mühendisliği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 28’incisi düzenlenen TEMÖB’de öğrencilerle biraraya gelen Arkas, “Başarının sırrı yaptığın işi keyifle yapabilmektir. Böylelikle yaratıcı olursunuz. Eğer yaratıcı değilseniz hiçbir şeyi başaramazsınız” diye konuştu. Arkas, Türkiye’de kar etmek ile büyük cirolar elde etmek arasındaki farkın yeterince anlaşılamadığına dikkat çekerek Türkiye’nin geleceğinin kıyılardan Anadolu’ya kaydığını dile getirdi. Genç yaşlarda iş hayatına atıldığını anlatan Arkas, denizcilik sektörünü sevdiği için bu işe girmeye karar verdiğini belirtti.

5 bin 500 kişi çalıştı

Arkas, öğrencilere iş hayatında sabrın en önemli değer olduğunu hatırlatarak “Önce hayal etmekle başlayacaksınız. Sonra adım adım ilerleyeceksiniz. Örneğin önünüze beş yıllık hedefler koymalısınız. Mesleğinizi sevdikten sonra analitik olmaya çalışın. Para hedef olamaz, para üründür. Parasız olmaz ama sırf para için de yaşamak yanlış” dedi. Arkas, Arkas Holding çatısı altında 5 bin 500 kişinin istihdam edildiğini aktaran ve gençlere öğüt verdi.

Hürriyet Ege

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0