Fransa'daki protestolarda gözaltına alınanların sayısı bin 723'e ulaştı

08 Aralık 2018 22:33  

 

Fransa'daki protestolarda gözaltına alınanların sayısı bin 723'e ulaştı

Fransa İçişleri Bakanlığı, Fransa genelinde "Sarı Yelekliler"in protestolarında gözaltına alınanların sayısının bin 723'e ulaştığını açıkladı.

Fransa'da akaryakıt zamlarına tepkiyle başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve yönetimine karşı öfkeye dönüşen "Sarı Yelekliler"in protestoları, başkent Paris sokaklarını karıştırdı.

Fransız polisi, Champs-Elysees Caddesi'nde dün düzenlenen gösterilere biber gazıyla müdahale etti.

Fransa İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde gözaltına alınanların sayısının bin 723'e ulaştığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner daha önce düzenlediği basın toplantısında da, ülke çapında 125 bin kişinin katıldığı gösterilerde çıkan olaylarda 17'si polis 118 kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Fransa'da terör örgütü sempatizanlarından TRT Haber ekibine saldırı

TRT Haber, Fransa'da yaşanan gelişmeleri gün içinde yapılan canlı yayın bağlantılarıyla aktarmıştı.

Fransa'daki eylemlere destek veren ve "Sarı Yelekliler"in arasına karışan terör örgütü YPG/PKK'nın yüzü maskeli sempatizanları TRT Haber'i hedef almıştı.

Olayları yakından takip eden TRT ekibi, göstericiler arasına karışan terör örgütü YPG/PKK sempatizanları tarafından engellenmeye çalışılmıştı.

 

Fransa'daki protestolar

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan eylemler, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Başkent Paris'in Champ-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçlar ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi, kenti "kaosa" sürüklemişti.

Champ-Elysees Caddesi çevresindeki birçok restoran, kafe ve mağaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiş ve çevrede 3 ila 4 milyon euro'luk hasar oluşmuştu. Ülkenin birçok kentindeki gösterilerde de caddeler ve yollar kapatılmıştı.

Akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklanmış ancak eylemciler bunun yeterli olmadığını savunarak gösterilere devam edeceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA, AFP

trthaber.com

Son Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2018 17:41

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0