TABÝBLER BÝRLÝÐÝNE GÖZALTI DOÐRU DEÐÝL

03 Þubat 2018 14:20 / 811 kez okundu!

 

 

Ben yayýnladýklarý bildiriye katýlmýyorum. Yaptýklarýný da onaylamýyorum. Ne anlama geldiði tartýþýlýr. Yayýnladýklarý bildiride suç unsuru olup olmadýðý da soruþturulabilir. Gel gör ki gözaltý niye? Açarsýn soruþturma, çaðýrýrsýn ifadeye, gelmezse onun da yaptýrýmlarý var; o zaman onlarý uygularsýn.

Böylesi bir pozisyonda gözaltý doðru deðildir. Demokratik teamüllere uygun da deðildir. Yarým yamalak hukuk bilgimle hukuka da uygun olmadýðý kanýsýndayým. Büyük ihtimalle hakim karþýsýna çýkarýldýklarýnda mahkeme bunlarý tutuksuz yargýlanmak üzere serbest de býrakacak. O zaman ocaða benzin dökmenin ne manasý var.

TTB ile ilgili bir mesele deðil bu, demokrasiyle ilgili bir mesele. Ortada sadece bir bildiri var, bomba deðil. Halký ayaklanmaya da çaðýrmýþ deðiller. Demirtaþ 'alan tutmaya' çaðýrdýðýnda ve onun çaðrýsý üzerine elliden fazla masum insan katledildiðinde gözaltý olmamýþtý. Ha o zaman OHAL yoktu, Demirtaþ'ýn da dokunulmazlýðý vardý falan da o kadar da insan ölmüþtü.

Aslýnda yarým yamalak bilgilerle yargý kararlarýný tartýþmayý doðru bulmuyorum. Gel gör ki yargý da öyle kararlar veriyor ki gel de tartýþma. Bu gözaltý kararý demokrasi karþýtlarýnýn iþine yarar. Onlarýn elini güçlendirir. Kim mi onlar? Bakýn etrafýnýza; bu karardan dolayý neredeyse zil takýp oynayacak olanlar kimse iþte onlardýr.

Adam bildiri yayýnlamýþ. Varsayalým ki millete aleni küfür etmiþ. Ya da ne bileyim, Atatürk'e, Cumhurbaþkanýna, Hükümete... Ya da PKK'ya övgü düzmüþ. Bütün bunlarýn yasalarda karþýlýðý var mý; var. Çaðýrýrsýn ifadeye; çýkarýrsýn mahkemeye, tutuklama istersin. Eðer yasal olarak tutuklama þartlarý varsa mahkeme tutuklar. Yoksa, tutuksuz yargýlanmak üzere serbest býrakýr. Kural bu mu? Evet bu. O zaman gözaltý neden?

Herhalde birileri bu bildiriyi alýp grup toplantýsýnda okusun da, nasýl diktatörlük olduðunu anlatsýn, alkýþ alsýn diye. Doðrusu ben, durumdan vazife çýkaran savcýlarý haklý bulamýyorum.

 

Firuz TÜRKER

01.02.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 04 Þubat 2018 11:04

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.