SEVGİLİ FAZIL

23 Ocak 2019 11:37 / 1379 kez okundu!

 

 

Şimdi 'sevgili Fazıl' dendi diye Fazıl Say o çakal kitlesi tarafından yerden yere vurulacaktır. Bu çakal sürüsünün ulumasına sebep olan CHP yönetimidir. Onlar politika üretemedikleri, mevcut iktidara üzerinde düşünülüp tartışmaya değer eleştiri getiremedikleri, ancak FETÖ argümanlarına sığınıp onları kullanmak kolaylığına kaçtıkları için politikayı kayıkçı kavgası düzeyine indiriyorlar. Ebele gübele yap, hot zot et, günü kurtar. Ayakkabı kutusu, Man Adası, MİT TIRLARI, 20 Temmuz darbesi... Vizyon bu kadar. Çanakkale Köprüsünün bir ayağı etmez.

 

****

 

SEVGİLİ FAZIL

 

Fazıl Say'ın sanatçı yönü nasıl inkâr edilebilir? Dünyanın saygı duyduğu bir müzisyen. Piyanoyu çalmıyor, konuşturuyor. Fakat Fazıl Say, şu sırtlan takımına takılıp ağzını bozduğu zamanlar ona kızmadım değil. Kızmaktan da öte, yakıştıramadım. Böylesi bir büyük sanatçı, öylesi 'avam' takılmamalıydı. Eleştirisi sert de olabilirdi ama sokak jargonuyla olmamalıydı. Çünkü o 'gerçek' bir elitti. Çakma değildi.

 

Neyse... Köprülerin altından çok sular, seller aktı, geldi geçti. Fazıl Say'ın annesi vefat etti. Ve bir an telefonu çaldı Fazıl'ın. Arayan, köpürecek ölçüde kızdığı Cumhurbaşkanı idi. Baş sağlığı diliyordu. 'Çok samimi' bulmuştu onu Fazıl. Konserine davet etti. Cumhurbaşkanı da üşenmedi, adam sende demedi kalktı gitti. Konser harikaydı ama uygarca bir araya geliş daha muhteşemdi.

 

Kaç kez 'sevgili Fazıl' diye bahsetti Sayın Cumhurbaşkanı. Fazıl Say da kendisine yakışan asil duruşuyla saygıda kusur etmedi. Cumhurbaşkanı onu ayakta alkışladı. Çünkü o, ayakta alkışlanmayı hak eden bir resital sundu.

 

Olması gereken buydu işte. CHP’nin toplumu gererek % 20-25’lik bir oy kitlesini bagajında tutma politikası yüzünden siyasette ortaya çıkan gerilimin ne kadar yanlış olduğu apaçık görüldü. Fazıl Say'ın AK Parti'ye oy vermesi gerekmez. Hatta düşüncelerinde kararlıysa vermesin. Tayyip beyi de seçmesin. Ama seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile medeni bir ilişki içinde olsun yeter. Kılıçdaroğlu'nun yapmak istemediği bir şeyi seçsin. Şuraya bakın; Muharrem İnce aday oluyor, cumhurbaşkanını ziyarete gidiyor. İmamoğlu aday oluyor o da gidiyor. Bunlardan daha mantıklı şeyler mi var? Ama Bazı sanatçılar cumhurbaşkanının davetine uyup onunla sınır boyuna gidince 'yalaka' oluyor.

Şimdi 'sevgili Fazıl' dendi diye Fazıl Say o çakal kitlesi tarafından yerden yere vurulacaktır. Bu çakal sürüsünün ulumasına sebep olan CHP yönetimidir. Onlar politika üretemedikleri, mevcut iktidara üzerinde düşünülüp tartışmaya değer eleştiri getiremedikleri, ancak FETÖ argümanlarına sığınıp onları kullanmak kolaylığına kaçtıkları için politikayı kayıkçı kavgası düzeyine indiriyorlar. Ebele gübele yap, hot zot et, günü kurtar. Ayakkabı kutusu, Man Adası, MİT TIRLARI, 20 Temmuz darbesi... Vizyon bu kadar. Çanakkale Köprüsünün bir ayağı etmez.

 

Fazıl Say ile Sayın Cumhurbaşkanı arasındaki bu diyalog basit bir olay değildir. Siyasette ülkemizin normalleşmesine atılmış önemli bir adımdır. Hızlı trenin fazla kömür atılarak hızlandırıldığını, 'Kürk Mantolu Madonna'nın şarkıcı Madonna'nın kürkünün hikayesi olduğunu sanan; başına silah dayanmış bir genel kurmay başkanına 'darbecilere zemin hazırladın' diye, o gece ilk ortaya çıkan yetkili olarak darbeye açık tutum almış Başbakana, '15 Temmuz gecesi tünelde saklandın' diye sataşan bir zihniyet artık çöp sepetine atılmalıdır. Muhalefet bu kadar ucuzlukçu insanların harcı olmamalıdır.

 

Firuz TÜRKER

22.01.2019

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.