PAPAZI VERSEK PAÇAYI KURTARIR MIYIZ?

09 Ağustos 2018 16:32 / 1409 kez okundu!

 

 

Bazıları sanıyor ki papazı verirsek paçayı kurtarırız. Kıbrıs konusunda Rumlarla anlaşmaya çalışan AK Parti iktidarına 'ver kurtul mu yapacaksın' diye yüklenenler, bugün 'ver papazı kurtulalım' diyorlar. Papaz dediğin nedir ki? Amerikan düdüğü üflüyorlar. Halbuki papaz bahane; papazı versen yarın "kız"ı isteyecek, öbür gün "vale"yi. Olmadı "as"ı bile isteyecek. Zaten 15 Temmuzdaki niyeti "as"ın kellesini almak değil miydi?

 

****

 

PAPAZI VERSEK PAÇAYI KURTARIR MIYIZ?

rahip brunson ile ilgili görsel sonucu

 

Amerika'nın şerrinden uzak kalmak ne mümkün. Bundan nasibini almayan ülke yok. Kimisi boyun eğip 'sen bizim babamızsın, sen ne dersen o olur' pozisyonu alıyor, kimisi de kendi çapında mücadeleyi seçiyor. Mücadeleyi seçenin başına, pişmiş tavuğun başına gelmeyen işler geliyor. Amerika'nın sopası uzun, her yere uzanıyor. Trump'ın niyeti bütün dünyayı haraca bağlamak, ya da alacağı olanlardan ABD borçlarının bir kısmını sildirmek. Yoksa 25 trilyon dolar ödenecek gibi değil.

 

İşte bu nedenle Amerika tüm dünya ülkelerine karşı bir saldırı başlatmış durumda. Tabi ülkemiz de bundan payını alıyor. Bizimle derdi zoru şu papaz sorunu. Papaz görünümlü CIA ajanı Brunson'ı almazsa olmaz. Adam konuşursa 15 Temmuz'un nasıl olduğundan tutun da bütün kirli çamaşırları ortaya döker. Sonra çık işin içinden çıkabilirsen.

 

Bazıları sanıyor ki papazı verirsek paçayı kurtarırız. Kıbrıs konusunda Rumlarla anlaşmaya çalışan AK Parti iktidarına 'ver kurtul mu yapacaksın' diye yüklenenler, bugün 'ver papazı kurtulalım' diyorlar. Papaz dediğin nedir ki? Amerikan düdüğü üflüyorlar. Halbuki papaz bahane; papazı versen yarın kızı isteyecek, öbür gün valeyi. Olmadı ası bile isteyecek. Zaten 15 Temmuzdaki niyeti asın kellesini almak değil miydi?

 

Dolar Amerikan parası. Uluslararası ticaret, ağırlıklı olarak dolar üzerinden yapılıyor. Amerika da bundan komisyon alıyor. İran'a ambargo koydu; dolarla ticareti yasakladı. Hadi bunu anladık. Parasını kullandırtmayacak. Ama 'İran'la, değerli madenlerle yapılacak ticareti' de yasakladı. Yapanın defterini dürerim diyor. Anlaşılan Türkiye'nin 2008 krizinde İran'la altın üzerinden yaptığı ticaret fena oturmuş içine. Bu sefer ona da yasak koyuyor. Buna hakkı var mı; yok. Yok ama eli güçlü. Maçası yiyen dinlemeyecek.

 

Bizdeki teslimiyetçiler 'ver papazı ya, n'olacak' havasındalar. Bunlar zamanında papazla iş tutmuş olanlar. Papaz öterse kendi foyaları da dökülecek ortaya. O yüzden papazın defi haceti içlerine su serpiyor. Hem de güya memleketin hayrını düşünüyorlarmış rolüne soyunuyorlar. Memleketin hayrını çok düşünürmüşler gibi şimdi papazı verip kurtulalımı yurtseverlik gibi göstermeye çalışıyorlar.

 

Papaz verilmez değil, verilir papaz. Turşusunu kuracak değiliz. Devletler arasında bu tür anlaşmalar oluyor. Ajanını da veriyorsun geriye, savaş esirini de. Ama yerine göre. Al papazı da sırtımdan in diye verilmez papaz. İnmek ne kelime, bu sefer de mahmuzlar koş diye. Tavizin sonu yoktur. Türkiye böyle teslimiyeti değil de mücadeleyi seçecek gene. Papazı verecek belki ama bedavaya değil. Bakalım papazın ederi ne kadar? Fethullah'ı alacak kadar olduğunu sanmıyorum ama epey de eder herhalde.

rahip brunson ile ilgili görsel sonucu

 

Tabi Amerika'nın istekleri de bitmeyecek. Bitecek olsaydı 15 Temmuzdan sonra pes ederdi. Ne 17-25 Aralık yenilgisi durdurabildi onları ne gezi, ne hendek ne Afrin yenilgileri. Hatta 15 Temmuz’dan bile ıh demediler. İşte şimdi 15 Temmuz’un kılıç artıklarını toparlama peşindeler. Papazı alamasalar, öldürecekler. Adamın evinin etrafında CIA ve MOSSAD ajanları cirit atıyor. Papazı MİT koruyor. Onlar için papaz o kadar önemli değil, papaz üzerinden ne kadar geçirecekleri önemli. Onlar onun hesabında.

 

Dolar da papaz yüzünden yükselmiyor ha. Türkiye'yi terbiye etmek için de yükselmiyor. Dolar ekonomik nedenlerle yükseliyor. ABD İran'a ambargo koydu diye yükseliyor; çünkü Uzak Doğu’da birileri ha bire dolar topluyor. Doların değeri arttıkça Amerika'nın ihracat ürünlerinin fiyatı da artıyor. Amerika kendi ürünlerini mecburiyetten dolayı alacak olanlardan, ya da zorla kakalayacağı olanlardan daha fazla kar sağlıyor.

 

Çaresi yok mücadele edilecek. Ben teslimiyetçiliği akıl karı bulmuyorum. Tabi bunun da bir bedeli var ve ödeyeceğiz. Bakın Venezuella ne kadar çileye katlanıp neler çekiyor ama dünyanın en zengin petrol rezervlerinin kontrolünü Amerika'ya vermiyor. Başına ne gelirse de bundan dolayı geliyor.

 

Siz bakmayın felaket tellallarının 'ülke batıyor' gam kasvet pazarlamalarına. Dünya yeniden kuruluyor, Türkiye de orada kendine bir yer kapmaya çabalıyor. Başaramazsa Mikronezya konumunda kalır. Ne kadar çok devlet bir araya gelirse Amerikan saldırganlığı o kadar geriletilebilir.

 

Firuz TÜRKER

08.08.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.