ÖTEKÝLEÞTÝRME BERÝKÝLEÞTÝRME

06 Nisan 2018 23:41 / 1159 kez okundu!

 

 

Artýk nefret, histeri düzeyinde. Klinik vaka haline gelindi. Ben bunu þu kendi halindeki facebook sayfamdan çok iyi tanýyorum. Sýrf AK Parti'yi; daha doðrusu Tayyip Erdoðan'ýn tutumunu destekliyorum diye ne küfürler ne hakaretler iþittim. Kendi çapýmdaki o mütevazý desteði saðlamasam kendime ayýp etmiþ olurdum. Baþlý baþýna 15 Temmuz akþamý takýndýðý tavýr bile bunu çok fazlasýyla hakkeder. Daha ne olsun, ölümü göze alýp Amerikancý darbeye direnen ilk siyasi olarak tarihe geçti. Þimdi aðzýndan köpük saçarak konuþanlar darbecilerle anlaþýp hava alanýndan sývýþýr, bir kuytuya çekilirken Erdoðan, ülkenin 'makus talihini' deðiþtirdi.

 

******

 

ÖTEKÝLEÞTÝRME BERÝKÝLEÞTÝRME

 

Artýk nefret, histeri düzeyinde. Klinik vaka haline gelindi. Ben bunu þu kendi halindeki facebook sayfamdan çok iyi tanýyorum. Sýrf AK Partiyi; daha doðrusu Tayyip Erdoðan'ýn tutumunu destekliyorum diye ne küfürler ne hakaretler iþittim. Kendi çapýmdaki o mütevazý desteði saðlamasam kendime ayýp etmiþ olurdum. Baþlý baþýna 15 Temmuz akþamý takýndýðý tavýr bile bunu çok fazlasýyla hakkeder. Daha ne olsun, ölümü göze alýp Amerikancý darbeye direnen ilk siyasi olarak tarihe geçti. Þimdi aðzýndan köpük saçarak konuþanlar darbecilerle anlaþýp hava alanýndan sývýþýr, bir kuytuya çekilirken Erdoðan, ülkenin 'makus talihini' deðiþtirdi.

Ben zamanla bu saldýrganlýðý bertaraf etmeyi baþardým. Haddini aþaný sayfamdan sildim, olmadý yasakladým. Aslýnda o seviyeye de inebilirdim. O kabadayý ve üstenci aðzý çoðundan daha iyi de kullanýrdým. Ama nereye varacaksýn? Bir kaç kulak vermek isteyene ülke gerçekleri hakkýnda düþündüklerini iletmenin yerine o sokak aðzý kavgalarý, kahvehane didiþmeleri tercih edilir mi hiç? O yüzden yazdýklarýma yapýlan yorumlarda tartýþmalara girmem. Ben düþüncemi yazmýþým; baþka türlü düþünen de onu yazsýn. Sayfamda bulunsun. Bundan gocunmam. Terbiye sýnýrýný aþanla da diyaloga girmem.

Kendini fasulye gibi nimetten sayýp karþý tarafa ha bire çemkiren, hakaretler yaðdýran, bu histerik zihniyetin, kendini aþaðýlýklaþtýrmaktan baþka bir b..k yaptýðý yok. Laf kabalýðý, ukalalýk, saydýrma, döktürme. Battýkça batýyor. Gün geçtikçe daha da çirkefleþiyor ve daha da marjinalleþiyor.

Erdoðan nasýl kamuflaj giyer?

O sanatçýlar oraya nasýl gider?

Aziz Sancar Akkuyu'yu nasýl savunur?

Boðaziçi'nde lokum daðýtmak ne haddinize?

Tamam sen kamuflaj giyilmesine karþýsýn; iyi, giyme. Ama giyene de karýþma. Giyen Cumhurbaþkaný. Giymek hakký. Anayasaya göre baþkomutan o. Sen ister taný ister tanýma. Yokuþtan aþþa Kasýmpaþa. Koltuðu iþgal etmiþ 'o zat' dediðin Sisi gibi gelmedi, % 52 aldý. Sen de 2019'da koy adaylýðýný da görelim bakalým boyunun ölçüsü kaç; halkta karþýlýðýn ne?

Sen kamuflaj olayýný bu ülkenin insaný gibi deðil, batýlýlar gibi okuyorsun. Yorumlarýn aynen onlarýn yorumu. O kamuflajda bir mesaj var. Onu 'sýnýr güvenliði ordusu' kuranlar anlar. Sen de anlýyorsun ve gücüne gidiyor da onun için bu afkýrmalarýn.

Tamam sen sýnýr hattýna gitme. Ama gidene de saldýrma. Ha... Oraya gitmek istemiyor olabilirsin, istersen Kandil'e git, onlara baþsaðlýðý dile. Ýçinden geçeni yap da neyi istediðini bilsin herkes. Hem Afrin'i destekliyorum deyip hem de cepheye destek için gidenlere saldýrganlaþmak birbiriyle örtüþmüyor. Neysen o. Zikrini fikrine göre söyle, çekinme. Ne de olsa bu ülkede diktatörlük var. Sadece mahkemeye verirler. Faili meçhule gitmezsin yani. O günler geçti bu ülkede.

Cumhurbaþkaný kamuflaj giyemez demekle, türbanlý üniversiteye giremez demek arasýnda hiç fark yok. Hep ayný yasakçý zihniyet. Gerçi ben yasakçý zihniyete de saygý gösteririm. Yeter ki eleþtiri gibi olsun. Çemkirmeye; ülke için bir çivi bile çakmamýþken Atatürk'ün sýrtýndan kabadayýlýk satmaya çalýþýlmasýn.

Þimdi bu saldýrganlýktan sonra bütün Tatlýses, Sibel Can, Ajda Pekkan ve diðerlerinin sevenleri hemen bu malum 'zat'ýn çevresinde toplanýr. Bunlar ve diðer sanatçýlara ait CD'leri sokaklarda parçalar ve bundan sonra ömrü billah o sanatçýlarý dinlemez; o sanatçýlarýn da bir daha böyle bir iþe kalkýþmadan önce yürekleri korkudan güp güp atar mý sanýyor ne?

Hamiþ; Kim kimi ötekileþtiriyor? Kem söz sahibine aittir.

 

Firuz TÜRKER

06.04.2018

 

 

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.