ORGANÝZE ÝÞLER

13 Nisan 2019 16:09 / 1181 kez okundu!

 

 

Demek doðru dürüst miting falan yapmadan boþuna 'þuralarý buralarý alacaðýz kesin' diye yaðýp gürlememiþ bunlar. Demek Martýn 10'u, 20'si diye boþuna verilmemiþ tarihler. Demek güvendikleri bu organize iþlermiþ. Herhalde haber bekliyorlarmýþ 'iþlem tamam' diye. Büyük Çekmece'den çýkan bu koku bütün Türkiye'yi sarar. Boþuna deðil 'mazbata da mazbata' diye tutturulmasý. Boþuna deðil medya patronlarýna, YSK'ya parmak sallamalar. Demek koku yayýlmadan, alýp kaçalým derdindeler. Büyükçekmece'de bunlarý yapanlar, kim bilir baþka nerelerde neler yapmamýþlardýr.

 

****

 

ORGANÝZE ÝÞLER

 

Yýlmaz Erdoðan'ýn 'Organize Ýþler' filmlerini pek çoðumuz izlemiþtir. Þimdi o filmlerin bir yenisini izliyoruz. Ama bu kez baþ rolde Yýlmaz Erdoðan yok. Yýllardýr her seçimde 'hile yapýldý' diyenler var. Hem öyle organize iþler ki... Nüfus müdürlüðüne belediyeden adam yerleþtir. O kiþi belediyede birileriyle 'organize' çalýþarak seçmen kütüklerinde oynamalar yapsýn. Kimi seçmenleri seçmen olmaktan çýkarsýn. Onlarýn yerine yeni seçmenler yazsýn. Bunlarýn arasýnda 15-16 yaþýnda çocuklar da olsun. Bunlar Belediye ile iþ yapanlara 'þu kadar seçmen getireceksin' talimatlarýyla bulunsun. Bu arada boþ arsalar, oturulmayan konutlar, hatta bir saðlýk ocaðý, bir TIR garajý ikametgah gösterilsin. Bu sahte seçmenler buralara gruplar halinde yerleþtirilsin. Bunlara seçmen kartý çýksýn... Yetmedi sandýk kurulu baþkanlýklarýnýn üçte birine yasal yeterliði olmayan 'kendi adamým' denilecek kiþiler yerleþtirilsin. Olsun da olsun; daha ne olsun. Yýlmaz Erdoðan'ýn çizdiði karakter ellerine su dökemez.

Tabi ben bu geliþmeleri izlerken tarafgir ve önyargýlý bir gözle bakýyorum. Tarafsýz dersem yalan olur. Ama inanýn, 'bu kadarý da olamaz, bunu yapmýþ olamazlar, yapmýþ olmamalýlar' gibi kendi kendime telkinler yaparak izliyorum. Neden? Bu ne demek biliyor musunuz? Demokrasi terazisinin bir kefesi öyle yara alýr ki, bu yara hiç iyileþmez. 'Açýk oy gizli sayým' garabetini bile gölgede býrakýr bu durum. O hiç olmazsa bir kuraldý. Aldatmaydý falan ama kuraldý. Peki bu ne? Düpedüz sahtekarlýk, düpedüz 'organize iþler'. Öyle belgeler çýkýyor ortaya ki, evlere þenlik. Bizim muhalefet kim bilir kimlerin elinde oyuncak?

Demek doðru dürüst miting falan yapmadan boþuna 'þuralarý buralarý alacaðýz kesin' diye yaðýp gürlememiþ bunlar. Demek Mart'ýn 10'u, 20'si diye boþuna verilmemiþ tarihler. Demek güvendikleri bu organize iþlermiþ. Herhalde haber bekliyorlarmýþ 'iþlem tamam' diye. Büyük Çekmece'den çýkan bu koku bütün Türkiye'yi sarar. Boþuna deðil 'mazbata da mazbata' diye tutturulmasý. Boþuna deðil medya patronlarýna, YSK'ya parmak sallamalar. Demek koku yayýlmadan, alýp kaçalým derdindeler. Büyükçekmece'de bunlarý yapanlar, kim bilir baþka nerelerde neler yapmamýþlardýr.

Büyük Çekmece'den yayýlan bu koku ortalýðý sarmadan üstü örtülüp gitsin diye yavuz hýrsýzlýk peþindeler. O boþ arsalar aslýnda ikametgahmýþ da, kentsel dönüþüm kapsamýnda yýkýlmýþ da, gerçek seçmenlerin ikametgahý hala orada görünüyormuþ da, aslýnda binlerle ifade edilen sayýlar üç beþ yüzü geçmezmiþ de... Peki TIR garajý da mý kentsel dönüþüme uðramýþ; saðlýk ocaðý da mý?

Tabi tabi; bu iþlerin suçlusu elbette AK Parti. Kaç yýllýk iktidar deðil mi? Ya seçimi doðru dürüst yapamamýþ ya da bu kirli iþleri engelleyememiþ de, þimdi itirazlar ediyormuþ. Yani 15 Temmuz'a "tiyatro" diyenlerden baþka ne beklenir?

 

Firuz TÜRKER

11.04.2019

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.