MUHALEFET NEDEN SAÇMALIYOR?

31 Mart 2022 13:18 / 495 kez okundu!

 

 

Muhalefet sözcüleri ağızlarından çıkanın ne kadar gerçekliği ve saygınlığı olduğuna ve olacağına bakmadan akıllarına geleni tartmadan, araştırmadan söylüyorlar. Ne kadar yere çakılsalar da bu tutumlarını sürdürüyorlar. Bunun sebebi ne? Çok mu aptallar?

 

****

 

MUHALEFET NEDEN SAÇMALIYOR?

 

Muhalefet sözcüleri ağızlarından çıkanın ne kadar gerçekliği ve saygınlığı olduğuna ve olacağına bakmadan akıllarına geleni tartmadan, araştırmadan söylüyorlar. Ne kadar yere çakılsalar da bu tutumlarını sürdürüyorlar. Bunun sebebi ne? Çok mu aptallar?

Bu kadar yalanı ve çarpıtmayı akıl edip yüzleri kızarmadan sarf edebilecek cin fikirliliğe sahip olduklarına göre hiç de aptal değiller. Bunlara inanacak ve peşlerinden tekrarlayacak aptalların olduğunu düşünüyorlar. Belki de vardır böyle tipler. Belki onlar da kendilerinden daha fazla aptalların olduğuna inandıklarından papağan gibi tekrarlayıp duruyorlar.

Peki bütün bu saçmalıklar yüzlerine vuruldukça onları ve benzerlerini büyük bir pişkinlik ve pervasızlıkla söylemeyi neden sürdürüyorlar? İşte bu, bir muhalefet stratejisidir. Bunu yaparak iktidarın yaptığı doğru şeylerin anlaşılmasında zihin bulanıklığı yaratmaya çalışıyorlar. Örneğin Çanakkale Köprüsünün getirileri ve dünya çapında olma özelliklerinin konuşulmasının yerine onun yaratacağı pozitif etkinin önünün kesme amacı taşıyan tartışmaların açılmasına çabalıyorlar.

Son günlerde ise ipin ucunu iyice kaçırıp kör parmağım gözüne saçmalıklara yöneldiler. Hadi yükselen enflasyonun ve döviz değerlerinin yükünü dünya şartlarını kavrayabilecek bilinç durumunda olmayıp da canı yandığınca değerlendiren geçim darlığı içindeki vatandaşların sempati ve eğilimini etkilemek için yaptıkları spekülasyonları bir derece anlayabiliyorum. Bu pragmatizm, tutmasa da iktidarın üzerine yük atmak amacı taşıdığından anlaşılabilir. İktidarın Aşil topuğuna vurmaya çalışmaktır bu.

Fakat Çanakkale Köprüsü ile ilgili söylenenler, saçmalamaktan da öte zırvalama düzeyine varmıştır. Atatürk ismini unutturmak amacı taşıdığından tutun da sanki başka bir ülkeye yapılmış gibi ' ben buna para vermem' gibi deli saçmalıklarına uzanmıştır. Ne olacak yani vergi mi vermeyecek devlete?

Buna daha pek çok örnek var? Elektrik faturası ödememek, yağ ve şeker gibi bazı gıda maddelerinin stoklarının tükenmek üzere olduğunu söylemek, Ukrayna konusunda çaresiz kalındığını öne sürmek, hele de dünyanın gözü Türkiye'nin üzerine çevrilmişken 'hiç itibarının kalmadığını' iddia ederek Kılıçdaroğlu tarafından bu pisliğin üzerine tüy dikilmesi. Bunlar ar damarının artık çatladığı anlamına geliyor.

İyi de neden bu kadar zavallı duruma düştüler. Hadi bazı yalanları zaman içinde açığa çıkıyor onlar da unutmuş, unutulmuş ayağına yatıp durumu idare ediyorlardı. Şimdi neden iyice zembereği kırdılar. Aklıma bir fıkra geliyor.

Ormana vergi müfettişleri gelmiş. Bunu duyan kaplumbağa pür telaş kaçmaya çalışıyormuş. Onu gören ayı merakla sormuş

Hayrola kaplumbağa kardeş böyle çoluğu çocuğu toparlayıp telaşla nereye kaçıyorsunuz?

Sorma ayı kardeş ormana vergi müfettişleri gelmiş.

E sana ne bundan?

Olur mu; benim üstümde ev, hanımın üstünde ev, çocukların üstünde ev... Nasıl vereceğim hesabını, onun için kaçıyorum.

Bunu duyan ayı da hemen inine gidip ailesini toparlamış ve ormandan kaçmaya koyulmuş. Yolda maymuna rastlamış.

Hayrola ayı kardeş nereye böyle pürtelaş?

Sorma maymun kardeş ormana vergi müfettişleri gelmiş onlardan kaçıyorum.

Neden korktun ki?

Nasıl korkmam. Benim üstümde kürk, hanımın üstünde kürk, çocukların üzerinde kürk. Sorarlar cevap veremem diye kaçıyorum. Sen kaçmayacak mısın?

Ben niye kaçayım ki ayı kardeş benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık. Bana kimse hesap sormaz.

İşte bizim muhalefet de bu yaptıklarından, söylediklerinden dolayı hesaba çekilmeyeceğini umuyor. Desteksizce atıyor. Her şeyi kötülüyor. Ama iyinin ve doğrunun ne olduğunu ve kendilerinin nasıl yapacağını söylemiyor. Aralarından bir Muharrem İnce çıkmıştı cesur, 'boğaza dördüncü köprüyü de ben yaparım' demişti. Onu da harcadılar.

Neden çözümlerini söylemiyorlar? Çünkü yok çözümleri. Bilmiyorlar. Ezkaza iktidar olsalar elleri ayaklarına dolaşacak. Yani dövizi mi düşürebilecekler. Enflasyonu mu durduracaklar. Dış politikada 'biz muhalefetle çalışıp Erdoğan'ı indireceğiz' diyenlerin gözünde bir kıymetleri mi olacak? Söylediklerinin tam tersini yapacaklar. Daha fazla zam, daha fazla spekülasyon yapacaklar. Türkiye'ye tuzak kuranlara teslimiyetçi davranıp ipleri onların eline verecekler. Ücretleri ikiye mi katlayacaklarını sanıyorsunuz? O zaman ellerindeki belediyelerde niçin sık sık grev oluyor?

Bu propaganda stratejisi onların kaçınılmazıdır. Neden karşı olduğunu bilmeden karşı olmanın bedelidir. Doğru işler yapan bir iktidarı kötülemek için bundan başka yolları yoktur. Onlar iktidarın nimetlerinden nemalanmak amacıyla yönetime gelmek istiyorlar hizmet için değil. Ama bu gerçeği bizzat etkin görevlerde bulunanlar biliyor ve açıkça söyleyemiyorlar. Onlara oy verecek olanlar ise ülkeyi bir musibetten kurtaracağına inanıyor. Nasıl bir ateşe atacaklarının farkında değiller. Günü geldiğinde pek çoğu ellerinin kırılmasını dileyecek.

 

Firuz TÜRKER

25.03.2022

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.